În slujba elevilor: Profesorii de istorie din Brăila caută metode eficiente de predare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascăli din municipiu şi judeţ şi-au dat întâlnire la Şcoala cu clasele I-VIII "Mihai Viterazul" Brăila, în cadrul Cercului Pedagogic nr. 3, specialitatea istorie.

Au participat profesori de istorie de la şcoala gazdă, de la şcolile "Dimitrie Cantemir", „Vasile Alecsandri", "Mihai Eminescu" şi "Aurel Vlaicu" din municipiu, precum şi din localităţile: Ianca (gimnaziu), Perişoru, Plopu, Mircea Vodă, Surdila Greci, Făurei (gimnaziu), Surdila Găiseanca, Jirlău, Vişani, Galbenu, Bordei Verde, Racoviţa, Râmnicelu, Gemenele, Romanu, Berteştii de Jos, Spiru Haret, Traian, Cuza Vodă, Urleasca.

Programul a cuprins trei activităţi: 1. "Strategii adecvate în pregătirea lecţiei de recapitulare finală" - dezbatere moderată de prof. Tita Urse de la Şcoala cu clasele I - VIII "Mihai Viteazul" Brăila şi prof. Ecaterina Cozmei de la Şcoala cu clasele I-VIII "Dimitrie Cantemir", responsabil de cerc;

2. Proiecte şi parteneriate educaţionale derulate de membrii catedrei de istorie în Şcoala cu clasele I-VIII "Mihai Viteazul"Brăila - prezentare power point susţinută de prof. Raluca-Violeta Marica;

3. "Evaluarea lecţiilor de istorie prin activităţile extracurriculare" - referat susţinut de prof. Ana Maria Caragioiu de la Şcoala cu clasele I-VIII Plopu, jud. Brăila.

"În cadrul dezbaterilor, au fost reliefate ca norme obligatorii pentru predarea eficientă a disciplinei utilizarea surselor istorice, pentru formarea la elevi a pespectivelor multiple în lămurirea adevărului faptelor trecutului, precum şi dezvoltarea gândirii critice şi utilizarea investigaţiei istorice ca o cale sigură pentru formarea competenţelor cerute de învâţământul modern, centrat pe elev. În context, au fost discutate şi probleme legate de evaluare, ca o componentă organică a procesului de învăţare, precum şi aspecte ale activităţilor extracurriculare, fundamentale în înţelegerea mesajului istoric", ne-a declarat prof. Ionel Lăzărică, de la şcoala din Găiseanca, participant la cerc.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite