În luptă cu şuvoaiele: Peste 5.000 de saci au fost puşi în calea apelor dezlănţuite/ Zeci de case din Smârdan sunt sub ape!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debitul Siretului este cât al Dunării, a spus ministrul Vasile Blaga în cadrul videoconferinţei cu prefecţii. Prim-ministrul Emil Boc a avertizat că viaţa oamenilor trebuie să primeze.

Autorităţile fac tot ce este posibil ca să salveze Brăila de şuvoaiele dezlănţuite. 12 pompe lucrează încontinuu, de 24 de ore, ca să scoată apa din canalizările din zona portului, iar pompierii au pus peste 5.000 de saci stavilă în calea apelor.

image

„Avem în continuă supraveghere digurile, încercăm să ţinem apele sub control. Situaţia este critică: la Chiscani, 50 de hectare sunt în pericol de a fi inundate. Facem tot posibilul să-i ajutăm şi pe cei din Smârdan, cărora le punem la dispoziţie un camion, ca să-şi transporte animalele", a spus prefectul Brăilei, Dumitru Popa.

Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a precizat că toţi cei peste 100 de sinistraţi de pe strada Ancorei sunt în siguranţă, la Lacu Sărat. „Aseară, le-am dat hrană rece. Totodată, am baricadat intrările în locuinţele lor şi am asigurat pază permanentă. Fiind locuinţe sociale, va trebui să le reparăm, după ce se retrag apele", a spus edilul şef.

„Ne apropiem de cota istorică din 2006. Dunărea are deja 15.600 mc/s. Debitul Siretului este cât al Dunării în limitele ei obişnuite, iar pentru mai multe râuri - inclusiv Prut - s-a emis cod roşu de inundaţii", a spus ministrul Vasile Blaga, la videoconferinţa de azi cu prefecţii.

image

Prim-ministrul Emil Boc le-a cerut prefecţilor să aibă în vedere, în primul rând, siguranţa oamenilor, dat fiind faptul că, până în prezent, au murit din pricina inundaţiilor cinci persoane.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite