Brăila: Implicarea specialiştilor în promovarea sănătăţii mintale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Implicarea specialiştilor în promovarea sănătăţii mintale
Brăila: Implicarea specialiştilor în promovarea sănătăţii mintale

Aceasta este tema primei dezbateri organizate de Fundaţia „Euro 21” cu partenerii Fundaţia „Euro 21” a organizat în această dimineaţă o dezbatere cu tema „Implicarea specialiştilor în promovarea sănătăţii mintale şi dezvoltarea serviciilor comunitare pentru sănătate mintală, la nivelul judeţului Brăila”.

Seminarul –dezbatere face parte din proiectul „Şcoala pentru părinţi” finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare. Discuţiile au abordat responsabilitatea: medicului de familie în domeniul sănătăţii mintale, medicilor specialişti (psihiatri) în domeniul sănătăţii mintale, reţelei de psihologi în prevenirea problemelor de sănătate mintală, specialiştilor din centrele comunitare din cadrul Protecţiei Copilului, rolul ONG-urilor în domeniul dezvoltării serviciilor comunitare, totul fiind însoţit şi de exemple de bună practică ale Şcolii de părinţi din Grecia.

Partenerii acestui eveniment au fost Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Autoritatea de Sănătate Publică şi Fundaţia „Hellas XXI Century” din Volos – Grecia.

Mulţi copii cu handicap mintal 

Directorul DGASPC, Alexandru Sculschi a tras un semnal de alarmă spunând că numărul copiilor cu handicap mintal neinstituţionalizaţi este în creştere, în prezent fiind înregistrate 442 de cazuri la nivelul judeţului Brăila. Lor li se adaugă cei care sunt în grija familiilor.

Acesta spune că numai prin proiecte de acest tip copiii şi familiile lor vor putea primi sprijinul necesar. Alexandru Sculschi recunoaşte însă că în ultima perioadă puţinele ONG-uri existente la Brăila sunt afectate de criză şi nu mai au fonduri să dezvolte proiecte.

Discuţiile vor continua şi mâine cu o masă rotundă organizată în cadrul proiectului „Ajutor la domiciliu”. Proiectul vizează calificarea a 42 de oameni pentru meserii precum: îngrijitoare copii, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, îngrijitoare bolnavi la domiciliu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite