Iarna se ţine puternic cu dinţii de Brăila: o altă femeie a născut acasă, iar medicii o salvează cu şalupa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de maşini au rămas blocate în trafic
Zeci de maşini au rămas blocate în trafic

Străzile sunt tot înzăpezite, zeci de oameni au suferit fracturi, o altă femeie a născut acasă, sute de maşini avariate. Zăpada ne dă în continuare bătăi de cap! Autorităţile fac deszăpezire cu lopata, oamenii firmelor de salubrizare. Zeci de oameni şi-au rupt mâinile sau picioarele, iar astă-noapte o altă femeie a născut acasă.

Galerie foto aici

Municipiul este şi astăzi sub stăpânirea iernii. Dacă oamenii din oraş au înotat prin nămeţi ca să ajungă la serviciu, fiindcă deszăpezirea s-a făcut cu mijloace rudimentare şi cu oameni de la salubrizare, locuitorii din judeţi sunt şi astăzi rupţi de lume.

O femeie din Titcov, din Insula Mare a Brăilei, a născut noaptea trecută, asistată de familie, iar medicii au pornit abia astăzi spre ea, pentru a-i acorda asistenţă. Pe toate drumurile se circulă cu dificultate.

Salvare pe Dunăre

O şalupă rapidă a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila, având la bord un medic şi o asistentă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, s-a deplasat la primele ore ale dimineţii, către localitatea Titcov din Insula Mare a Brăilei, pentru a prelua femeia care a născut la domiciliu. Drumurile din Insula Mare, exceptând magistrala Brăila- Măraşu sunt inpracticabile, aşa că deplasarea echipei de asistenţă medicală s-a făcut pe fluviul Dunărea. Până la închiderea ediţiei nu se cunoştea starea acesteia.

Reamintim că în afară de femeia de la Titcov, o altă tânără a născut, ieri, în Batogu. Aceasta a fost preluată cu tot cu copil de o salvare şi dusă la Făurei. Cei doi sunt înafara oricărui pericol şi au primit îngrijiri în Făurei, fiindcă drumul de acces DN2B nu fusese curăţat, iar deplasarea spre Spitalul de Obstetrică şi Ginelogie este imposibilă.

La Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila, au fost internaţi cinci pacienţi cu fracturi. Alte câteva zeci de persoane au avut de suferit după ce au alunecat pe gheaţă. Şi astăzi, la ora 10.30, 80 de persoane erau blocate la Măcin, neputând să vină cu bacul spre oraş. Tot în municipiu au avut loc, astăzi şi ieri, zeci de tamponări. Majoritatea au fost raportate societăţilor de asigurări.

Zeci de tamponări

„De la începutul ninsorilor şi până în prezent, la Serviciul Poliţie Rutiere au fost înregistrate 17 tamponări soldate doar cu pagube materiale. Numărul celor care s-au lovit în trafic este mult mai mare, dar fiind vorba de avarii uşoare, oamenii au rezolvat pe cale amiabilă incidentele potrivit prevederilor legale", ne-a declarat agent Camelia Bucur, de la Biroul de Presă al Poliţiei.

Cât despre drumuri, autorităţile nu se pot lăuda că au rezolvat cu succes situaţia. „În cursul nopţii s-a acţionat pe arterele principale din municipiu cu toate utilajele afectate operaţiunilor de deszăpezire. La primele ore ale dimineţii, echipele de muncitori de la toate firmele de salubritate din municpiu au trecut la deschiderea rigolelor către gurile de scurgere ale canalizării. De asemenea aceştia au asigurat sectoare de trecere pietonală în intersecţii, acolo unde lamele utilajelor au adunat dâmburi de zăpadă bătătorită", ne-a declarat primarul municpiului Aurel Simionescu.

Prefetul judeţului, Dumitru Popa ne-a spus, la rândul său: „Drumurile Naţionale din judeţ sunt practicabile, dar rămâne restricţia impusă, aceea de a nu se permite accesul vehiculelor de peste 3,5 tone". Potrivit datelor de la Consiliul Judeţean drumurile judeţene sunt practicabile dar din cauza viscolului se formează frecvent dopuri de zăpadă, la două trei ore după trecerea utilajelor. În această dimineaţă s-a dispus ca pe drumurile cu risc de înzăpezire să fie menţinute utilaje care să deschidă calea ambulanţelor, în caz de nevoie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite