INEDIT: “Brăila”, aeronava etalon a companiei TAROM! Vezi aici performanţele avionului cu care aeroportul şi-a inaugurat noul terminal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ce "Brăila"? Pentru că la construcţia aeronavei a participat un brăilean. Primul zbor care a sosit la noul terminal al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti în data de 29 martie 2011 a fost cursa TAROM ROT372 Bruxelles - Bucureşti, efectuat cu aeronava TAROM, YR-BGF "Brăila".

Aeronava cu identitatea vizuală SkyTeam a inaugurat astfel noul terminal al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti.
La 10 ani de la primul său zbor comercial, aeronava înmatriculată YR-BGF şi denumită „Brăila" a efectuat prima cursă cu noua schemă de vopsire pe data de 20 martie 2011, pe ruta Bucureşti - Viena - Bucureşti.

image


"Aeronava are o capacitate de 116 locuri, având 14 locuri business şi 102 locuri economic, are o viteză de croazieră de 837 Km/h şi poate zbura o distanţă maximă de 6.000 Km. Din câte ştiu, această aeronavă Boeing 737-700 este singura din flota TAROM care are o aşa schemă de vopsire, consolidând identitatea companiei TAROM în urma aderării la Alianţa SkyTeam", ne-a declarat Marian Covache, fost pilot de aviatie.

image


Renume


Începând din luna iunie a anului 2010, Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM este membră a Alianţei SkyTeam, cea de-a doua mare alianţă internaţională din lume, din 25 iunie 2010.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite