INCREDIBIL: American din Orlando, Florida, "ţepuit" de un brăilean cu suma de 900 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Enst Oracius a fost păcălit de către Voicu Marius, care a postat un anunţ mincinos pe site-ul de licitaţii online e-bay. Trei ani l-au vânat autorităţile judiciare din România şi SUA pe brăilean.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus, ieri, trimiterea în judecată a lui Marius Voicu, de 26 de ani, din municipiu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Deşi există probe solide pregătite de reprezentanţii acuzării - inclusiv o expertiză grafoscopică realizată de către laboratorul central al IGP - tânărul neagă acuzaţiile. Cazul a fost preluat de instanţa de judecată.

Enst Oracius, cetăţean American din Orlando, Florida, a sesizat autorităţile pe 5 martie 2008, după ce a trimis brăileanului 900 de dolari, contravaloarea unui computer promis.

Marius Voicu accesase site-ul www.e-bay.com şi lansase o ofertă de vânzare a unui computer. A postat, însă, date fictive de identitate (domiciliul în Braşov, precum şi adresa de email "btu 789").

Americanul s-a arătat interesat şi a intrat în negocieri cu românul. El a convenit să plătească suma de 900 de dolari, contravaloarea computerului scos la vânzare.

Cum banii urmau a fi trimişi prin Western Union, Voicu i-a oferit, de data aceasta, adresa corectă şi numele său real.

Pe 5 martie 2008, a completat formularul şi a ridicat cei 900 de dolari din incinta BRD, însă nu i-a mai trimis americanului computerul promis.

Mai mult, la ceva vreme, a postat din nou anunţul pe e-bay.

"Inculpatul a negat săvârşirea faptei, neputând să justifice cum de apare scrisul său, precum şi datele persoanle, inclusiv CNP-ul, pe formularul Western Union", a precizat procurorul care s-a ocupat de caz.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite