IMPORTANT/ A apărut al doilea număr al săptămânalului ADS BRĂILA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cititorii „ADS“ vor putea afla cele mai bune informaţii din oraşul sau regiunea în care locuiesc
Cititorii „ADS“ vor putea afla cele mai bune informaţii din oraşul sau regiunea în care locuiesc

Are 24 de pagini full-color şi conţine anchete, reportaje şi poveşti de viaţă în exclusivitate. Include programul TV pentru o săptămână şi mai multe articole despre amenajarea locuinţei, sănătate, auto şi vacanţe. Costă 0,9 lei şi se găseşte la toate chioşcurile de presă din oraş.

Din sumarul celui de-al doilea număr:
DEZVĂLUIRI - Cum a murit cel mai mare combinat chimic din România

20.000 de oameni au rămas muritori de foame într-un singur an după închiderea Platformei Chimice de la Chiscani. Până în 1990, cele două combinate aflate pe Platforma Chiscani, de Fire şi Fibre Artificiale şi Combinatul de Celuloză şi Hârtie, erau unităţi de glorie ale industriei româneşti.

ANALIZĂ - Schimbarea la faţă a Brăilei, cu bani din fonduri europene

Municipalitatea are pregătite multe proiecte de modernizarea a căror valoare se ridică la aproape 50 de milioane de euro. La unele dintre ele lucrările au început deja, iar altele se află încă în stadiul de evaluare. Cei mai mulţi bani intră în reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor, 30 milioane de euro.

REPORTAJ - „La noi la Brăila, la tanti Elvira"


Refrenul care răsuna în perioada interbelică în „Oraşul cu salcâmi", intonat de la copil, până la moş în baston. Acesta vorbeşte despre „paradisul" celor care practicau cea mai veche meserie, dar face referire în special la cârciuma „La tanti Elvira", aflată chiar în port, preferata marinarilor care se opreau în oraş.

TIMP LIBER - Incursiune în a doua deltă a Dunării


Balta în care se asundea Terente, în care şi-a făcut cuib vulturul codalb, este locul cel mai inedit pentru excursii din judeţ. Aici, vegetaţia luxuriantă face casă bună cu liniştea bălţii, dar şi plânsetul nesfârşit al cormoranilor grupaţi în colonii. Splendoarea se oferă aici, la nici cinci kilometri de oraş.

POVESTE - Victor Chiriloaie-Chiril: Fără el, revista "Urzica" nu ar fi urzicat
A surprins cu lucrările lui de grafică umoristică şi a câştigat zeci de premii naţionale şi internaţionale.

SPORT REPORTAJ - Cu bronzul de la Montreal, Costică Dafinoiu a intrat în istoria boxului românesc


Sportivul de la „semigrea" medaliat olimpic în 1976 este maestru al sportului. Acum antrenează în Brăila cu regretul că ai şăpi concitadini nu mai sunt atraşi de sport ca altădată.

UTILE - Actele necesare pentru eliberarea paşaportului


Paşaportul electronic costă 244 de lei plus 32 de lei taxa consulară, iar cel temporar 84 plus 32 de lei. Având în vedere că este perioada vacanţelor, unul dintre cele mai importante acte necesare pentu dumneavoastră este paşaportul.

Mai găseşti: ştiri mondene, auto, vacanţe, sfaturi pentru amenajarea locuinţei, mică publicitate locală şi 8 pagini de program TV.
Lectură plăcută!

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite