Hoţii de lemne, puşi la colţ de către jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul pregătise lemnele să le fure. FOTO: ADEVĂRUL
Bărbatul pregătise lemnele să le fure. FOTO: ADEVĂRUL

Ca urmare a acţiunilor de prevenire şi combatere a sustragerilor de material lemnos, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au depistat de la începutul acestei săptămâni, trei persoane care au încălcat prevederile legale în vigoare.

Astfel, în decursul serii de ieri, jandarmii au depistat, în cartierul Brăiliţa, doi bărbaţi care transportau cu un atelaj hipo, trunchiuri de copac secţionate, de diferite diametre şi lungimi.
Cei doi, de 51 ani şi 48 ani, au sustras mai multe trunchiuri de copac, specia plop, aflate lângă digul de protecţie al Dunării, pe Şoseaua Dig Brăila - Galaţi.
Pe timpul acţiunii, jandarmii l-au depistat şi un bărbat de 24 ani, din Brăila.
Ca urmare a verificărilor făcute, jandarmii brăileni au constatat faptul că bărbatul s-a deplasat, cu un atelaj hipo, în zona digului de protecţie al Dunării, unde cunoştea faptul că Ocolul Silvic Brăila execută activităţi de tăiere a arborilor din zonă, de unde a sustras trunchiuri de copac secţionate.
Materialul lemnos, în cantitate de aproximativ 3 metri steri, a fost ridicat în vederea continuării verificărilor şi predat la Ocolul Silvic Brăila.
Persoanelor depistate, jandarmii le-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite