Brăila: Hoţii de pe calea ferată aduc moartea pe şine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimul an, pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea s-au produs  40 de  furturi care au pus în pericol circulaţia trenurilor

Faptele „piraţilor” căii ferate  pot duce la accidente feroviare grave şi la pierderi de vieţi omeneşti.

În ultimul an, pe raza Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Galaţi, de care aparţin serviciile similare din Buzău, Vrancea şi Brăila, au avut loc nu mai puţin de 40 de furturi din infrastructura căii ferate, fie că este vorba de şină, cabluri sau sisteme de semnalizare.

„Aceşti oameni ne se gândesc absolut deloc la siguranţa călătorilor sau a trenurilor marfare care tranzitează Galaţiul”, a declarat subcomisar Ştefan Constandache, şeful biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Galaţi.

Chiar dacă în zona SRPT Galaţi nu au avut loc până acum accidente feroviare cauzate de aceste furturi, riscul este unul cât se poate de real.

„Din cele 40 de furturi, 17 au pus realmente în pericol siguranţa călătorilor”, a declarat comisar Petrică Hahui, şeful SRPT Galaţi.

image

Galaţiul şi Brăila, fruntaşe

În topul celor patru judeţe vizate, se află Galaţiul şi Brăila, cele două regionale totalizând împreună, în acest an, nu mai puţin de 27 de furturi.

La Buzău, situaţia este puţin mai bună,   numărul furturilor fiind sensibil mai  mic. „Anul acesta, au fost înregistrate cinci-şase dosare. A fost vorba de furt de sârmă, cabluri de cupru, relee, materiale care servesc la dirijarea semnalelor şi macazurilor CFR”, a declarat comisarul Marcel Bărbulescu, şeful Poliţiei TF Buzău.


Călătorii sunt primii puşi în pericol

„Nici nu ştii ce să mai faci. Cu maxi-taxi, nu se poate merge, că sunt şoferii nebuni, cu trenul nu, pentru că ai şansa să o ia trenul pe câmp, iar să te urci în maşină nu-ţi vine, din cauza drumurilor şi a traficului”, a declarat Alexandra Botez.

Hoţi slabi de înger

image

Cei mai mulţi dintre cei care să facă un ban  de pe urma CFR-ului sunt oameni fără un venit regulat. Ultimul astfel de caz a avut loc săptămâna trecută, când trei hoţi au demontat o şină aflată pe raza localităţii Barboşi şi au vrut să o valorifice la un depozit de fier vechi din apropiere. 

Aceştia sunt cercetaţi în stare de liberatate pentru furt calificat, iar vânzătoarea care a achiziţionat şina, pentru înşelăciune.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite