Grupările interlope din Brăila au fost decapitate în două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aici locuiesc şefii grupării Buricea din Radu Negru – Mogador
Aici locuiesc şefii grupării Buricea din Radu Negru – Mogador

„Caţali" a fost încarcerat, iar Buricea condamnat la ani grei de închisoare. Cele mai temute grupări interlope din Brăila au primit lovitura de graţie. Bogăţeanu, "boss-ul" din Vărsătura, a fost încarcerat, iar Ghiţă Buricea, şeful din Radu Negru, a primit cinci ani şi două luni de puşcărie.

Străzile din Brăila sunt mai sigure, după ce autorităţile judiciare i-au pedepsit exemplar pe interlopi. Brăilenii de rând, dar şi reprezentaţii Poliţiei şi Parchetului, răsuflă uşuraţi, după ce grupările de cartier au fost decapitate în doar două zile, graţie unor judecători care şi-au făcut datoria.

"Înainte, îţi era frică să ieşi pe stradă"

Marţi, judecătorul Adrian Vank, preşedintele Judecătoriei, i-a condamnat pe 11 dintre interlopii de vază ai oraşului, la pedepse cuprinse între 5 şi 11 ani de închisoare. Excepţie a făcut Tincu, zis "Şaolin" - înjunghiat chiar în Palatul de Justiţie - care a primit trei ani cu suspendare condiţionată. Ghiţă Buricea a căpătat cinci ani şi două luni, în timp ce fratele său, Costică, este arestat în Spania, pentru crimă.

La descindere, poliţiştii au găsit un adevărat arsenal

Cei 11 interlopi participaseră la scandalul din 15 decembrie 2006, de la tribunal, când zeci de indivizi s-au lovit şi s-au ameninţat cu arme albe, în plin centrul oraşului. Adrian Bălan, pus sub acuzaţie, a murit zilele trecute în Spania, iar alţi doi interlopi sunt căutaţi de autorităţi.

"Înainte, îţi era frică să mai ieşi pe stradă. Trebuia să-mi duc copilul la şcoală cu maşina, ca să nu dea cu ochii de indivizii ăştia. Se luau de tine din te miri ce şi dacă spuneai ceva, te băgau în spital", ne-a spus Constantin P., 39 de ani, care locuieşte pe Şos. Buzăului.

"Trebuia să treci pe lângă ei fără să-i priveşti, altfel li se părea că-i sfidezi", a spus C. F., de 50 de ani, care locuieşte în cartierul fraţilor Buricea.

Poliţia şi Parchetul sunt cu ochii pe găştile de cartier

Decizia de ieri a Judecătoriei a demonstrat că interlopii nu sunt invincibili.

„Poliţia şi Parchetul monitorizează încontinuu grupările interlope. Instituţiile au colaborat şi colaborează permanent, pentru siguranţa cetăţenilor", ne-a precizat procurorul Marinela Coşniţă, de la Parchetul Brăila.

Procurorul Coşniţă este de părere că străzile sunt mai sigure, datorită acţiunii concertate îndreptate împotriva găştilor de cartier.

„Comanda IPJ Brăila a intensificat acţiunile de prevenire a acestui fenomen, încă din anul 2005 şi a dispus defăşurarea de acţiuni tematice cu risc criminogen. În prezent, toate persoanele implicate în grupări infracţionale şi de cartier, sunt fie arestate, fie inculpate în procese penale aflate pe rol", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul Jenel Şogor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite