Brăila: Greva a afectat activitatea brăilenilor pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Greva a afectat activitatea brăilenilor pentru o zi
Brăila: Greva a afectat activitatea brăilenilor pentru o zi

Restul funcţionarilor publici au fost la muncă fiind solidari cu colegii doar teoretic Dacă elevii s-au bucurat pentru week-end-ul prelungit cu o zi, brăilenii care au avut drum la Administraţiile Financiare din oraş nu au fost la fel de fericiţi

Încă de la prima oră a dimineţii în oraş s-a simţit „miros” de grevă. Mijloacele de transport în comun nu au mai fost luate cu asalt de elevi. Dacă funcţionarii publici din administraţie au avut ghişeele deschise publicului, nu acelaşi lucru s-a întâmplat la Finanţe.

„Am venit să-mi plătesc impozitul pentru că este una dintre zilele în care pot să ajung aici, dar am aflat că funcţionarii de aici nu lucrează.Trebuie să mă întorc într-o altă zi să fac plata. Nu-mi vine să cred că atunci când vrei să le dai bani ei nu vor să-i primească, asta se întâmplă numai în România”, spune Valeriu Rusniu, 40 ani.

În şcoli nu a mai sunat clopoţelul

În clase a fost linişte, dar pe la baruri şi restaurante a fost plin de tinerii care au decis să profite de ziua frumoasă pentru a ieşi la un suc cu prietenii. Profesorii au fost şi ei la şcoală, dar nu au făcut altceva decât să discute despre probleme din educaţie, întocmind în acelaşi timp planul pentru mitingul din capitală, deşi ar fi trebuit să sărbătorească Ziua Mondială a Educaţiei.

Administraţia locală a protestat muncind

La toate ghişeele administraţiei locale lumea a stat la rând pentru a-şi rezolva treburile. La Evidenţa Populaţiei, ieri, a fost program de lucru normal cu publicul. Singurul lucru care amintea de grevă era afişul cu „Grevă de solidaritate”. Brăilenii care au trecut pe la ghişee s-au mirat că activitatea aici nu este paralizată de greva bugetarilor.

Şi medicii au protestat, dar au asigurat urgenţele şi au avut grijă să nu le lipsească pacienţilor tratamentul, numai că bolnavii care doreau să intre la medic luni nu au avut acces. Greva în Sănătate a scos personalul medical în curtea instituţiei pentru câteva ore.

Fierbere şi zilele următoare

Funcţionarii publici de la Finanţe au făcut grevă doar luni, de astăzi ei fiind la program normal. Liderul de sindical SED LEX Brăila, Cristian Marcu spune că 274 de funcţionari publici s-au aflat în grevă ieri din totalul celor 450 cât sunt salariaţi la această instituţie, iar miercuri nu vor merge la mitingul organizat la Bucureşti.

La nivelul Brăilei au fost în grevă, afiliaţi fiind la Uniunea Judeţeană CNSRL Frăţia, Filiala Brăila 5.500 de salariaţi din învăţământ, 1.835 din Sănătate, 740 de la Protecţia Copilului şi 1.200 din administraţia publică. „Doar luni am fost în grevă, astăzi a fost program normal, iar mâine vor merge la Bucureşti 160 de oameni cu şase microbuze”, a punctat Valeriu Partene, liderul sindical din învăţământ. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite