Goana după murături: Brăilenii au luat pieţele de profil cu asalt. Vezi aici preţurile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Ivan, legumicultor din Chiscani, oferă gogoşarii la 2,5 lei kilogramul şi roşiile la 0,5 lei. FOTO: ADEVĂRUL
Mariana Ivan, legumicultor din Chiscani, oferă gogoşarii la 2,5 lei kilogramul şi roşiile la 0,5 lei. FOTO: ADEVĂRUL

Pieţarii se întrec în oferte, iar gospodinele se grăbesc să-şi umple cămara cu murături, compoturi şi delicatese. Cele mai mari pieţe ale oraşului, Piaţa Halelor şi Piaţa Concordia, sunt şi cele mai căutate. Iar preţurile sunt pentru orice buzunar.

„Am adus gogoşari. Am şi roşii de grădină, la preţ de un leu sau 0,5 lei kilogramul. De acum înainte, ardeii, legumele pentru murat vor fi cele mai căutate. La noi, la Chiscani, legumele sunt crescute în solar şi în grădină, în cele mai bune condiţii. Voi pregăti, la rândul meu, cele necesare pentru iarnă, însă trebuie să vin la tarabă în fiecare zi şi sunt ocupată tot timpul", ne-a spus Mariana Ivan, producător particular din comuna Chiscani, „veteran" al Pieţei Concordia.

Varza, un leu kilogramul

„Varza este cam un leu kilogramul, dar sigur se va ieftini. Nu a fost an în care să nu-mi fac aprovizionarea de iarnă. Merită efortul şi oricum, cumperi de unde este mai ieftin", ne-a spus Gheorghe Dragomir, 65 de ani, pensionar.
Tarabele gem de struguri, mere, ba chiar şi gutui, însă fructele sunt mai scumpe decât legumele. Dacă ardeii kapia şi cei graşi sunt cam 1,3-1,5 lei kilogramul, strugurii cei mai ieftini costă 2,5 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite