Brăila:Copiii au descreţit frunţile bunicilor din Gemenele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:Copiii au descreţit frunţile bunicilor din Gemenele
Brăila:Copiii au descreţit frunţile bunicilor din Gemenele

Bucate alese au ajuns, azi dimineaţă, pe mesele celor mai bătrâni oameni din comuna Gemenele, graţie unui grup de elevi din clasa a V-a din localitate, are au dat iama în puşculiţe şi au

Bucate alese au ajuns, azi dimineaţă, pe mesele celor mai bătrâni oameni din comuna Gemenele, graţie unui grup de elevi din clasa a V-a din localitate, are au dat iama în puşculiţe şi au mers la cumpărături.

Gheorghe Cireaşă, cel mai vârstnic om din sat, 95 de ani, şi Ana Trufaşu, de 91 de ani, i-au întâmpinat cu braţele deschise pe micuţii elevi ai Şcolii Gemenele. Dacă până mai ieri nimic nu părea să le mai aline sufletele, vizita copiilor a fost o bucurie imensă pentru cei mai longevivi bunici.

Cămara acestora s-a umplut cu făină, zahăr, orez, ulei, paste, cutii cu pate, margarină, biscuţi şi chiar şi cu bomboane.
A fost ziua mea de naştere la începutul acestei săptămâni şi mă întrebam dacă îmi va trece cineva pragul casei să îmi aducă măcar o bomboană. Mi-aţi făcut o mare bucurie”, a spus cel mai longeviv om al comunei, cu lacrimi în ochi.

Copiii spun că au plecat la casele lor cu o nouă lecţie învăţată: una a responsabilităţii pentru celălalt şi a respectului pentru cei ale căror frunţi încreţite spun poveşti.

image

Acţiunea elevilor se înscrie în Proiectul Comenius „Little explorers of big democracy”, derulat de şcoală în parteneriat cu alte cinci ţări europene, finanţat de Comisia Europeană şi în programul de selecţie al Consiliului Consultativ al Elevilor la nivelul unităţii de învăţământ.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite