Gardienii, cu ochii pe rudele şi prietenii deţinuţilor/Vezi aici ce s-a descoperit la Penitenciarul Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii şi ofiţerii din penitenciare au înteţit controalele specifice, pentru a preveni introducerea, pe căi tot mai neobişnuite, în instituţii, a substanţelor şi obiectelor interzise de lege.

„În perioada 8-9 august 2010, în mai multe unităţi din sistemul penitenciar, cu ocazia controlului specific, au fost descoperite diverse obiecte interzise", a precizat Johanna Popescu, din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Cele mai multe obiecte şi substanţe interzise - droguri şi opt telefoane mobile - au fost găsite la Penitenciarul Giurgiu.

Alo, din închisoare

La Brăila, în noaptea de luni spre marţi, au fost confiscate un telefon mobil şi un încărcător.

„În jurul orei 22.30, o persoană necunoscută s-a apropiat de gardul unităţii şi a aruncat un pachet ce conţinea un telefon mobil şi un încărcător. Obiectele au fost ridicate în vederea confiscării", a precizat sursa citată.

Puşcărie pentru rude

Potrivit Legii nr. 275/ 2006, persoanele asupra cărora se găsesc bunuri şi obiecte interzise vor răspunde penal. Pedeapsa este închisoare de la o lună la doi ani sau amendă penală.

Totodată, celor care nu respectă regulile de vizitare a deţinuţilor, li se interzice accesul în instituţie pentru o perioadă de şase luni.

Afară de arme şi obiecte periculoase sau care pot fi transformate în arme, este interzisă introducerea de alcool, aparatură electronică, valori (bani, aur, pietre preţioase), substanţe toxice şi medicamente.Totodată, sunt interzise aparatele de fotografiere/ înregistrare, spray-urile paralizante şi lacrimogene, dispozitivele de autoapărare (gen electroşocuri).

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite