Gardă grea la Maternitate: o mămică a avut nevoie de intervenţie chirurgicală de urgenţă pentru a fi salvată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci fetiţe s-au născut zilele acestea, lor alăturându-se un băieţel
Cinci fetiţe s-au născut zilele acestea, lor alăturându-se un băieţel

În doar două zile şase copii au venit pe lume la Maternitatea din Brăila. Este vorba de cinci fetiţe şi un băieţel care sunt în afara oricărui pericol şi vor pleca curând cu mămicile acasă. Aseară însă, medicii au avut un caz deosebit de grav.

Primul copil care s-a grăbit să vină pe lume chiar de Sfintele Sărbători Pascale a fost o fetiţă. Mama sa, o tânără de numai 18 ani aflată la prima naştere a primit împreună cu copila nota nouă din partea medicilor care au asistat-o. Micuţa s-a născut la cinci minute după miezul nopţii, de Înviere.

În zilele de 3 şi 4 aprilie şase suflete au adus bucurie în sânul familiilor lor.

„Copiii şi mamele sunt bine şi au primit la naştere note de opt şi nouă", a declarat dr. Alexandru Baltă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Brăila.

Medicii au avut însă zilele acestea şi câteva cazuri mai grave. Unul dintre ele a fost al unei tinere care aseară a fost adusă la Maternitate cu sângerare masivă şi cu tulburări de coagulare, având placenta inserată jos.

„Cazul a necesitat intervenţie chirurgicală laborioasă, transfuzii de sânge şi un efort deosebit din partea medicilor. Astăzi, femeia se simte mai bine, sperăm să îşi revină", a adăugat dr. Baltă.

La intervenţia chirurgicală pentru salvarea vieţii tinerei mămici au fost chemaţi medicii de acasă, situaţia gravă în care s-a aflat viitoarea mămică nefiind singulară în această perioadă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite