Gălăţenii s-au distrat la Brăila de Ziua Marinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că în acest an, la Galaţi, Ziua Marinei a fost "răpusă" de criză, iar navele militare de la Brăila nu au mai fost invitate să facă show şi la Galaţi, locuitorii din oraşul vecin, aflat la 17 kilometri distanţă, au venit pe Esplanada brăileană pentru a se bucura de spectacolul specific acestei zile.

În ciuda temperaturilor ridicate, zeci de maşini cu numere de Galaţi au parcurs astăzi digul dintre cele două oraşe dunărene. Practica plimbărilor de la Galaţi la Brăila şi invers a fost, astăzi, mai mult ca niciodată, în toi. Gălăţenii au venit pe faleza Dunării din Brăila, au admirat monitoarele fluviale, au asistat la exerciţiile tactice, iar cei mai norocoşi dintre ei, aflaţi aproape de nave, s-au salutat cu Neptun. 

Şi la terasă

"Am venit pentru băieţelul meu care are şase ani şi care a dorit foarte mult să vadă navele. E o tradiţie ca în fiecare an să venim la Ziua Marinei, de astă dată la Brăila, fiindcă la noi nu se face nimic. Oricum am auzit că şi la Galaţi am fi văzut tot navele din Brăila. E foarte frumos! Suportăm cu greu căldura dar nu ne dăm bătuţi", ne-a  spus Marin Popoacă, un gălăţean de 38 de ani, care şi-a sărbătorit şi ziua numelui tot la Brăila, la una dintre terasele de pe faleză.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite