GALERIE FOTO:Brăilenii au venit cu sutele la moaștele Sfântului Nicolae și la sarmale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarmalele au fost sfințite de ÎPS Casian
Sarmalele au fost sfințite de ÎPS Casian

Ca în fiecare an, după Sfânta Liturghie închinată Sfântului Nicolae, patronul spiritual al Brăilei, credincioşii au stat la coadă la sărmăluţele pregătite special pentru această zi.

În faţa bisericii care poartă numele Sfântului Nicolae aproximativ 6.000 de porții de sarmale calde i-au aşteptat pe brăileni. Vremea rece și ploioasă nu i-a împiedicat pe credincioși să vină cu sutele la biserică încă de la primele ore ale dimineții pentru a participa la Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de către Arhiepiscopul Dunării de Jos ÎPS Casian Crăciun împreună cu un sobor de preoți de la eparhiile Brăilei și de la Arhiepiscopia Galațiului, pentru a se închina la moaștele Sfântului Nicolae și a primi și o porție gratuită de sarmale de post aburinde.


„Am fost în fiecare an aici la slujbă și la coadă la sarmale. Sunt foarte bune", ne-a mărturisit Maria Vasile, pensionară. "Sunt foarte bune sarmalele, mai ales că sunt calde, merg pentru vremea de afară", ne-a spus Ilie Constantin, pensionar. "Venim aici în fiecare an. Stăm la slujbă și după aceea ne așezăm la coadă la sarmale", ne-a spus și Ionela Gheorghe.

Sute de brăileni au înfruntat ploaia și frigul pentru a primi o porție de sarmale

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO


Ultima zi la Brăila pentru moaștele Sfântului Nicolae


Dacă cei trecuţi de prima tinereţe s-au aşezat la rând la sarmale imediat ce au ieşit de la slujbă, tinerii au stat la coadă la racla cu moaştele Sfântului Nicolae în speranţa că dorinţele lor vor fi ascultate, mai ales că ieri a fost ultima zi în care relicvele aduse de Patriarhia Română tocmai din Grecia au mai stat la Brăila.

"Am venit să ne rugăm în primul rând pentru sănătate și bunăstare fiindcă la felul în care au ajuns să meargă lucrurile în ziua de azi, aici e ultima speranță care ne-a mai rămas", ne-a mărturisit Andrei Micu, pensionar.


În plus, Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Primăria Municipiului au pregătit pachete pentru cei aflați în dificultate. Sute de cadouri constând în alimente de primă necesitate, dulciuri şi chiar îmbrăcăminte au fost împărțite celor mai sărace familii în cadrul unei acțiuni filantropice intitulate „În căutarea celor trişti şi singuri". De asemenea persoanele vârstnice din cele trei cămine de bătrâni din Brăila au fost vizitați ieri de reprezentanții Primăriei dar și de copii de la mai multe școli din oraș care le-au adus cadouri și le-au cântat colinde.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite