GALERIE FOTO /Tâlharii de la bijuterie sunt prezentaţi instanţei pentru arestare. Citeşte aici amănunte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
650 de grame de aur, corpul delict. FOTO POLITIA BRĂILA
650 de grame de aur, corpul delict. FOTO POLITIA BRĂILA

Doar doi dintre gălăţenii care au jefuit bijuteria de pe Călăraşi sunt acuzaţi, al treilea e folosit ca martor. Georgian Vintilă, 25 de ani, din Târgu Bujor, şi Emil Neagu, 28 de ani, din Lieşti, taximetrişti, îşi premeditaseră fapta, având asupra lor chiar şi o schiţă a locului.

Cel de-al treilea gălăţean implicat în spargere, Ionuţ Morun, 22 de ani, student în anul patru la o universitate din Galaţi, este folosit de către poliţişti ca martor. El spune că a fost „tocmit" de cei doi să-i aducă la Brăila şi că n-a ştiut nimic.

GALERIE FOTO AICI

De menţionat că imediat după imobilizarea primilor doi, Morun, aflat într-un Logan gri metalizat cu numărul GL.13.MCM, a dispărut de la locul faptei, iar poliţiştii brăileni l-au prins în timp ce rula pe Calea Galaţi, la nici şapte kilometri de locul jafului.

Cei doi gălăţeni au fost prezentaţi, în această dimineaţă, Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare pentru 29 de zile pentru tâlhărie.
„Fapta s-a consumat. Cei doi aveau o schiţă a locului, purtau ochelari de soare şi mănuşi, au premeditat fapta. Cel de-al treilea spune că nu ştia nimic, de aceea i-am dat drumul aseară", ne-a declarat comisarul Ionel Iorga, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Brăila.

Radu Vasile, administratorul bijuteriei, povesteşte că unul dintre tâlhari stătea de vorbă cu tehnicianul de la Optica, iar Vintilă a spart vitrina cu o piatră şi a înşfăcat 650 de grame de aur. Au fost imobilizaţi de oameni şi apoi reţinuţi de poliţişti.

Reamintim că doi dintre tineri au intrat în bijuterie, au spart vitrina cu o piatră şi au apucat 650 de grame de aur, în valoare de 70.000 de lei.
Alertaţi, clienţii i-au oprit pe infractori şi i-au imobilizat. Un al treilea, care aştepta afară într-o maşină a plecat în trombă. Poliţia era la nici 50 de metri de bijuterie şi i-a încarcerat pe primii doi, după care a dat alarma.

La nici şapte kilometri de bijuterie, a fost prins şi complicele. Aurul a fost recuperat. Asupra unuia dintre hoţi s-a găsit o schiţă a zonei şi a imobilului. Indivizii au uitat, însă, de camerele de supraveghere.

BACK-GROUND

Făptaşii au 23, respectiv 28 de ani. Au intrat în bijuterie ca nişte simpli clienţi, iar într-un moment de neatenţie al bijutierilor, au spart un colţ ferit al vitrinei şi au luat aur cât au apucat. Bijutierul şi tehnicianul de la Optica din aceeaşi incintă s-au sesizat şi au strigat.

Nişte brăileni care intrau în bijuterie le-au stat în cale, iar Poliţia, care era în apropiere, sesizând vacarmul creat, a ajuns în câteva zeci de secunde la locul faptei.

"Când au ajuns oamenii noştri acolo, cei doi erau ţinuţi la podea de către personal şi cetăţeni. Le mulţumim brăilenilor care au intervenit în soluţionarea promptă a acestui caz", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor.

Brăila, furnicar de maşini de Poliţie

Preţ de 15 minute, din momentul în care s-a dat alarma şi până în momentul prinderii celui de-al treilea gălăţean, oraşul Brăila a răsunat de sirene ale Poliţiei. Cel puţin 10 maşini, între care şi acelea de la Judiciar şi SPIR, au pornit în căutarea complicelui.

Au fost mobilizate toate echipele, practic s-a dat alarma în tot oraşul, iar la ieşirile din municipiu s-au postat imediat filtre. Un sfert de oră a durat speranţa complicelui că va scăpa. A fost prins la o distanţă de circa şapte kilometri de locul faptei.

La furat cu harta bijuteriei

Asupra unuia dintre primii tâlhari s-a găsit - culmea - o hartă a zonei şi a imobilului pe care l-au atacat. Ceea ce denotă, în mod cert, că indivizii îşi plănuiseră fapta.

Poliţia Brăila aşteaptă în acest moment cazierele de la Galaţi, pentru că există suspiciuni că primii doi au mai comis fapte penale fiind taximetrişti care făceau des Spania şi Italia.

"George Vintilă este capul operaţiunii. El spune că a avut nevoie de bani ca să plece în străinătate şi de aceea i-a instigat şi pe ceilalţi doi", ne-a declarat comisarul Iorga.

Vintilă a fost cel care în urmă cu patru zile a vizitat bijuteria din Brăila după care a făcut o schiţă a locului. L-a contactat pe Neagu şi i-a propus să dea spargerea.

"Au adoptat un mod surprinzător de operare. Au acţionat în plină zi într-un loc foarte aglomerat mizând pe lipsa de reacţia a publicului, dar n-a fost aşa", a adăugat Iorga.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite