GALERIE FOTO Copiii din comuna Râmnicelu învaţă în şcoală nouă. Îmbunătăţirea condiţiilor din şcoală a dus la reducerea absenteismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

De curând clădirea Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Râmnicelu a fost complet reabilitată cu bani europeni. Proiectul a fost finanţat prin POR şi s-a ridicat la o valoare totală de peste trei milioane de lei.

Cei 147 de elevi şi 20 de cadre didactice care învaţă acolo beneficiază acum de dotări moderne şi un spaţiu adecvat unde îşi pot desfăşura activitatea. După cum a explicat primarul comunei, Lucian Chiru, aceasta este prima reabilitare completă de care a avut parte şcoala de la înfiinaţrea ei în anul 1968.


Reecepţia lucrărilor a avut loc în această vară pe data de 14 iulie, astfel încât copiii să poată începe noul an şcolar în clădire nouă. Lucrările au fost realizate de Concivia, iar în final s-a realizat o economie de aproximativ 36% din valoarea totală a proiectului. Reabilitarea a cuprins lucrări de rezistenţă şi consolidare, înlocuire şarpantă, acoperire şarpantă, termoizolarea clădirii, finisaje şi instalaţii interioare, realizarea reţelei exterioare, dotarea cu mobilier şcolar şi echipament IT.

Şcoala cu clasele I-VIII Râmnicelu

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO


„Obiectivele specifice ale proiectului au fost asigurarea în bune condiţii a desfăşurării actului educaţional, creşterea calităţii actului educaţional prin modernizarea spaţiilor precum şi prin utilizarea de mobilier şi laboratoare adecvate, reducerea cheltuielilor cu energia termică cu circa 40% prin creşterea eficienţei energetice a clădirii", a declarat primarul Lucian Chiru.


Reducerea absenteismului


De fapt cea mai importantă realizare în urma reabilitării a fost asigurarea unor temperaturi adecvate pe timpul sezonului rece care să permită desfăşurarea cursurilor în condiţii normale.

Copii în clasă

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO


„S-a redus absenteismul şcolar pe timpul perioadei de iarnă. Ne confruntam cu astfel de probleme pentru că existau probleme la clasă privind încălzirea. Deşi aveam sobe, spaţiul nu era foarte bine închis, din cauza ferestrelor, din cauza uşilor. Cadrele didactice predau la clasă într-un ambient plăcut şi lucrul acesta s-a resimţit şi o să se resimtă în activitatea noastră", a precizat directorul şcolii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite