GALERIE FOTO: Traficul de organe este sursă de inspiraţie pentru elevi/Vezi aici rezultatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii au câştigat premii importante pentru că au ştiut să fructifice poveşti despre mafia racolării copiilor sau vânzarea organelor. Elevii unei şcoli din Brăila au câştigat toate premiile României la un concurs de postere european, inspirându-se din poveştile adevărate petrecute în comuna Gemenele.

Daţi click aici pentru a vedea galeria foto

Registru de film horror într-un sat brăilean: Anul trecut, o dubiţă neagră, cu numere de Botoşani, se plimba pe uliţele comunei Gemenele. După spusele localnicilor, maşina racola fete.

"Veneau pe la porţi şi spuneau că sunt negustori, că vor să cumpere animale. Am auzit că pe o fată din sat au forţat-o să urce în maşină. Mai întâi au păcălit-o să intre în curte, apoi au început să pună mâna pe ea, să o tragă afară. Credeau că e singură acasă, dar au ieşit fraţii ei şi i-au gonit", ne spune Gabriela Trandafir, elevă a Şcolii Gemenele.

image

O altă întâmplare care i-a inspirat pe cei care învaţă la şcoala din comună s-a petrecut în urmă cu vreo trei ani. Eleva Mădălina Matei ne-a relatat cazul unei fetiţe dintr-o familie numeroasă, care a dispărut ca prin minune de acasă.

„După câteva luni, fetiţa a fost găsită la marginea satului, tranşată. Se zice că a fost omorâtă pentru organe", spune Mădălina Matei.

Aur, argint şi broz

image

Echipele „Şcolăriţele", „Gemănarii" şi „Steluţele" ale Şcolii Gemenele, coordonate de profesorul Simona Nedelcu, au câştigat Premiul I, II şi III, acordate de Comisia Europeană, care a iniţiat competiţia de postere pe tema protecţiei copilului sub sloganul "Deseneaza-mi un drept!".

Afişele copiilor, inspirate din realitate, ilustrează dreptul la familie, dreptul la viaţă si dreptul la protecţie împotriva oricărei forme de exploatare şi abuz.
De remarcat este faptul că elevii din Gemenele au reuşit să surclaseze şcoli cu profil de artă, de prestigiu din ţară.

image

„Fiecare poster are în spate o poveste din viaţa reală. Cred că acest lucru a făcut ca lucrările noastre să fie foarte apreciate. Am mers pe cazuri de abuz asupra copiilor, extrem de întâlnite în societatea de azi", a declarat prof. Simona Nedelcu.

Recompensa: o excursie la Bruxelles

Posterul intitulat "Dorul de familie nu trece niciodată" a fost recompensat cu Premiul I. Pe locul al II-lea s-a clasat posterul „Viaţa nu este reciclabilă", iar pe cel de-al III - lea: „Copiii nu sunt bunuri".

Şi pentru asta, după confruntarea europeană, elevii au şansa să câştige o excursie la Bruxelles.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite