GALERIE FOTO: Lacu Sărat a îngheţat. Imagini de poveste!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini de basm la cinci kilometri de municipiul Brăila. Iarna a pus straie argintii până şi pe bătaia vântului, dar şi pe stuful din Bărăgan, înclinat în faţa Băltăreţului care suflă aici. Lacu Sărat din staţiunea cu acelaşi nume s-a transformat în patinoar, spre uimirea localnicilor.

Nămolul din Lacu Sărat cu proprietăţile sale curative atrage, anual, peste cinci mii de oameni din toate colţurile ţării. Medicii de la baza de tratament povestesc că nu puţini sunt aceia care vin în cârje, iar după câteva şedinţe pleacă pe picioarele lor acasă.

image
image

"Cum să îngheţe? Nu cred. Unii spun că l-au văzut îngheţat pe când erau copii, dar eu, la 50 de ani, nu l-am văzut niciodată îngheţat", ne-a spus un angajat de la un restaurant din zonă.

image

Nici aceia mai în vârstă nu-şi explică fenomenul. "Ce să mai zici?! N-o mai fi foarte sărat. Au fost preciptaţii în ultimelele săptămâni, poate de aceea".

image
image

De altfel, în această perioadă, baza de tratament ete închisă, fiind în curăţenie.

image
image

De astă dată, baza de tratament este închisă, iar puţinilor oameni ce ajung în zonă nu le vine să creadă că lacul s-a transformat în patinoar.

image

Explicaţia ar fi că, în această perioadă, după precipitaţii, salinitatea apei a mai scăzut, iar deasupra năpolului s-a format un strat de gheaţă pudrat cu un argintiu de poveste.

image

Până şi stuful a încremenit cu fruntea plecată în bătaia vântului.

image

Sorin Boşneag, directorul Unita, societatea care administrează lacul spune că, deşi rar, fenomenul nu este singular: "Este normal să îngheţe atunci când mai multe noţi la rând sunt sub minus 15 - 16 grade Celsius. Vedeţi că a îngheţat marea, a îngheţat Dunărea, o să ajungem să trecem cu piciuorul Dunărea la Măcin. Baza de tratament nu este afectată, în această perioadă nu avem turişti".

image
image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite