GALERIE FOTO: La 80 de ani, regina baghetei de la Centrul de Creaţie a fost sărbătorită la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La împlinirea a 80 de primăveri, dirijorul Coralei Feminine „Camerata" a Centrului de Creaţie, Paraschiva Moise a avut parte de o petrecere surpriză, organizată chiar de Maria Puşcaciu, directorul Centrului de Creaţie. Ieri, la Teatrul „Maria Filotti" i-au fost alături foşti elevi, colegi, reprezentanţi ai autorităţilor, ai instituţiilor de cultură şi mulţi alţii.

Daţi click aici pentru a vedea galeria foto

Printre cei prezenţi s-au numărat viceprimarul Brăilei, Doiniţa Ciocan, reprezentanţi ai Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", ai Liceului de Artă "Hariclea Darclee" sau ai Liceului Pedagogic "D. P. Perpessicius". De asemenea au fost prezente Corul de bărbaţi "Armonia" şi Corul "Trison".

Din partea Consiliului Judeţean Brăila, Paraschiva a primit Diplomă de Excelenţă.

"Vă mulţumesc că suntem împreună cu toţii aici, alături de doamna Moise pentru a-i prezenta felicitările din suflet", a punctat Maria Puşcaciu.

image

Brăileancă de origine, după absolvirea în anul 1957 a Conservatorului de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, Paraschiva Moise a ales să profeseze în oraşul natal considerând că aici îi este locul.

"La mulţi ani Paraschiva Moise! Doamna profesoară, dirijoare atât de cunoscută nouă şi întâlnită în toate momentele de încărcătură artistică şi nu numai la Brăila. La mulţi ani doamna profesoară Paraschiva Moise! Un mare profesor pentru care timpul s-ar părea că a stat puţin în loc lăsându-ne pe noi, cei din jur să ne bucurăm cât mai mult de cuvântul ei, de înţelepciunea, sfatul şi talentul cu care a fost înzestrată. Ca dirijor, a pătruns cu talentul virtuozului în lumea candidă a semnelor muzicale, le-a descifrat, pentru ea, pentru corişti, transmiţându-ne nouă în final doar muzica sunetelor", a spus Marilena Niculescu, prof. la Liceul de Artă "Hariclea Darclee".

image

Vizibil emoţionată, profesorul şi dirijorul Paraschiva Moise a mulţumit pentru toate aprecierile şi a ţinut să precizeze că nu se consideră o persoană publică, ci "o persoană cu dăruire în ceea ce am făcut toată viaţa, aşa cum faceţi şi dumneavoastră. Vă mulţumesc încă o dată pentru acest moment, pentru tot ce apreciaţi asupra activităţii mele şi asupra prezenţei mele în Brăila, locul meu de baştină şi vă urez dumneavoastră mult success".

Corala Feminină "Camerata" a Centrului de Creaţie a luat fiinţă în primăvara anului 1977. Bagheta muzicală i-a revenit atunci, Paraschivei Moise, referent cu problem muziale la instituţie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite