GALERIE FOTO: Katy Geta Mahulea, prinţesă a dansului şi elev model

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geta Katy Mahulea a câștigat primele locuri la toate concursurile de dans la care a participat
Geta Katy Mahulea a câștigat primele locuri la toate concursurile de dans la care a participat

Are doar 10 ani şi este deja deţinătoarea unei colecţii impresionante de medalii, cupe şi diplome câştigate la competiţiile de dans. Katy Geta Mahulea este elevă în clasa a IV-a la Şcoala Generală nr. 13 „Ştefan cel Mare" din Galaţi şi este cea mai nouă descoperire a Asociaţiei Pakiv, centrul din Brăila.

Geta face dans sportiv din anul 2009, de la 8 ani şi a reuşit performanţa de a strânge zeci de premii în doar doi ani de activitate. A început cu grupa de neoficiali la Clubul Fantezia din Galaţi şi a avansat până la grupa D, o clasă avansată unde face opt dansuri.
„Prima antrenoare care mi-a spus că am înclinaţie spre dans a fost Adina Mihalache. Am plecat de la două dansuri şi am ajuns la opt", ne-a spus Geta.

În prezent activează la Clubul Beija Flor din Galaţi unde a ajuns în urma schimbării partenerului de dans. Acolo exersează pe două categorii de dans: standard şi latino. Standard cu vals, vals vienez, tango şi quickstep şi Latino cu samba, cha cha, rumba şi jive.

Geta Katy Mahulea a câștigat primele locuri la toate concursurile de dans la care a participat

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

Primul concurs de dans la care a participat a fost în septembrie 2009, Cupa Fantezia. A concurat la două categorii şi a obţinut locurile II şi V. De atunci au urmat o mulţime de alte competiţii de unde a plecat cu premii. „Am fost aproape peste tot în ţară: Bucureşti, Craiova, Slatina, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Râmnicu Sărat, Buzău, Bacău. Ultimul concurs la care am participat a fost „Cupa Moş Crăciun" în decembrie anul trecut la Galaţi unde am obţinut premiul I", ne-a povestit Geta.

Premii obţinute

Se antrenează zilnic, cel puţin patru ore, iar Latino este genul pe care îl preferă. Pasiunea pentru dans nu a făcut-o să neglijeze şcoala. „Fără şcoală nu faci nimic în viaţă", spune ea şi rezultatele bune la învăţătură sunt o condiţie pe care părinţii i-au impus-o pentru a continua cu dansul. Până acum a participat la mai multe concursuri la limba română, matematică şi informatică unde a obţinut, ca şi la competiţiile de dans, primele locuri: locul I la limba română la concursul InfoKids Danubius, locul I la un concurs de informatică la Focşani, premiile II şi III la concursuri de matematică. A participat la Concursul de Evaluare în Educaţie la matematică şi limba română unde a obţinut premiile II şi III.

Chiar dacă are doar 10 ani şi-a făcut deja planuri de viitor, iar visul ei nu este să facă carieră în dans, după cum ar fi de aşteptat, ci să devină doctor. „Vreau să devin o dansatoare bună pentru a ajunge la clasa S care este ultima, dar ca şi profesie vreau să devin doctoriţă", ne-a mărturisit Geta.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite