GALERIE FOTO: Comercianții brăileni, revoltați din cauza măririi taxelor în piețe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piețarii se gândesc cu groază de unde vor scoate bani pentru taxele majorate
Piețarii se gândesc cu groază de unde vor scoate bani pentru taxele majorate

Piețarii sunt nemulțumiți fiindcă autoritățile locale au hotărât să majoreze taxele cu 5% începând de la 1 ianuarie 2012. Decizia a fost luată la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal.

Proiectul de hotărâre privind majorarea tarifelor zilnice și anticipate a bunurilor și suprafețelor de teren amenajate și neamenajate, a fost votat în unanimitate. Motivarea oferită de SC Administrația Piețelor și Târgurilor Brăila privind majorarea cu 5% a taxelor sună astfel: "Asigurarea continuității în condiții de eficiență, prin păstrarea acelorași indicatori privind veniturile și cheltuielile pentru fundamentarea și susținerea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2012, referitor la stabilirea prețurilor și tarifelor".


Astfel, începând de la 1 ianuarie, piețarii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar fie că vor să închirieze o tarabă sau un chioșc, fie că au nevoie de un simplu spațiu neamenajat. Vestea a picat ca o bombă în rândul comercianțior care nu văd de ce pentru ei noul an trebuie să aducă o scumpire. "Nu înțelegem de ce trebuie să ne ceară mai mulți bani chiar acum la început de an? Dacă ar fi făcut ceva, vreo modernizare, vreo investiție, da, dar așa?", se întreabă Ionel Lazăr, comerciant din Piața Mare.

Piețarii se gândesc cu groază de unde vor scoate bani pentru taxele majorate

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO


Taxele mari se vor resimți și în buzunarele cumpărătorilor


Piețarii consideră că suma pe care o plătesc acum pentru spațiile închiriate este suficientă, pentru o tarabă în sectorul Industriale, chiria este de 230 lei/lună în Piața Mare, și deja se gândesc la modalități prin care să protesteze împotriva deciziei autorităților.


"Noi acum ar trebui să nu mai ieșim pe piață. Dacă plătim taxe mai mari, o să trebuiască să mărim și noi prețurile, ca să înțelegem ceva din ce vindem. Asta dacă mai vindem. Lumea e săracă, vânzările merg din ce în ce mai prost. Cei cu alimentele mai fac bani că oamenii trebuie să mănânce, dar noi nu prea mai vindem nimic", s-a plâns și Silvia Marin, vânzătoare în Piața Mare.


După cum era de așteptat nici cumpărătorii nu sunt prea încântați de noua măsură pentru că taxele mari se vor resimți și în buzunarul lor. "Nu se poate așa ceva. Nu ne dau nimic, în schimb ne cer mereu din ce în ce mai mult. Salariile, pensiile nu le măresc, doar taxele", ne-a spus Anișoara Florea, pensionară.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite