GALERIE FOTO:Alecsandra Bianu pilotează avioane la 18 ani/Vezi aici imagini video de la primul zbor al fetei cu capul în nori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este doar clasa a XII-a, tânăra se poate mândri că deţine licenţă de pilot privat de la Autoritatea Aeronautică Română. Are deja 45 de ore de zbor, dintre care 20 singură la manşă.

Profil
Născută.17 noiembrie, 1991, Brăila
Studii. clasa a XII-a Liceul cu Program Sportiv
Ocupaţie. elevă
Familie. singură la părinţi

Click aici pentru a vedea galeria foto

Cucereşte aerul la manşa avioanelor. Ştie meteorologie şi aerodinamică. Într-un cuvânt, iubeşte aviaţia. Vrea să pătrundă într-o lume a bărbaţilor. E hotărâtă. O cheamă Alecsandra Bianu şi este o tânără plină de curaj şi ambiţii.

La numai 18 ani, Alecsandra are brevet de pilot privat. Încrezătoare, ca de fiecare dată, urcă la manşa unui Diamond DA - 20, fixează centura şi palonierul, îşi pune căştile, dă drumul la staţie, porneşte motorul şi cere aprobarea turnului pentru rulare: „Charlee Lima (numele avionului, n.r.), aprobaţi rularea? Liber, îmi răspunde controlorul de trafic. Apoi, după mai multe manevre, mă înalţ spre cer", aşa îşi începe Alecsandra povestea despre o călătorie, obişnuită pentru ea, pe calea aerului.

Pentru a-şi lua licenţa, brăileanca a susţinut nu mai puţin de nouă examene la Autoritatea Aeronautică Română şi un test practic alături de un inspector. Are deja 45 de ore de zbor, dintre care 20 singură la manşă.

„Am zburat singură de la Tuzla la Călăraşi, pe litoral şi cu instructorul, am avut aterizări pe aeroportul Băneasa. Pot spune că ţara noastră este minunată, văzută de sus", povesteşte tânăra.

Nu avea decât 17 ani când s-a decis să-şi ia inima în dinţi şi să înceapă şcoală de aviaţie. „M-am înscris la Regional Air Services de la Tuzla şi am aşteptat vacanţa de vară din clasa a XI-a ca să pot începe cursurile", spune Alecsandra.

Dintr-o grupă de aproximativ zece persoane, ea era singura fată şi, în plus, cea mai tânără. „Din ce am vorbit cu lectorul meu, am aflat că sunt cel mai tânăr elev al acestei şcoli", completează tânăra.

O fată într-o lume a bărbaţilor

La 18 ani, Alecsandra Bianu este pilot privat

Alecsandra Bianu vrea să-i calce pe urme aviatorului Constantin Cantacuzino, cunoscut publicului mai ales sub numele de „Bâzu".
Primul zbor singură la manşă a însemnat pentru Alecsandra entuziasm combinat cu teama de a nu greşi ceva. "Am plâns de fericire când am coborât din avion şi toată lumea m-a felicitat, mamei îi tremurau picioarele, instructorul meu, Victor Guramba, era mândru de mine, la fel şi lectorul meu, Constantin Alexandru", îşi aminteşte proaspătul pilot.

„Nu reuşeam niciodată să-mi îndeplinesc visul dacă mama nu ar fi fost lângă mine să mă susţină, dacă nu aş fi avut un instructor care să mă facă să iubesc aerul şi să-mi alunge temerile, dacă nu aş fi avut un lector care să mă facă să înţeleg partea teoretică şi fără sfaturile şi încurajările bunicilor mei, ale prietenului meu şi ale părinţilor acestuia", concluzionează tânăra.

Întrbări şi răspunsuri

Alecsandra Bianu

Ce vrei să te faci când vei fi mare?

„Avion - aşa răspuneam avalanşei de întrebări pe când aveam cinci ani. În timp am sesizat că nu pot fi avion şi am decis să mă reorientez, dar tot în domeniu. După terminarea liceului, voi merge la facultate, probabil la limbi străine. Apoi îmi doresc să devin pilot comercial şi să pilotez un Boeing 747, dar când voi împlini 21 de ani, până atunci nu-mi permite legislaţia".

Planuri în viitorul apropiat?

„Vreau să fac un curs de stewardesa, ca să pot fi cât mai aproape de visul meu până împlinesc 21 de ani. Atunci voi trece la manşă, însă mai am multe de învăţat şi o grămadă de examene teoretice şi practice de trecut. Sunt conştientă că vreau să pătrund într-o lume dură, a bărbaţilor, dar sunt o lupătoare".

ce-i place

„Primul lucru care îmi vine în gând este legat de aviaţie. Apoi, îmi place să călătoresc, de preferat cu avionul, să văd cât mai multe locuri noi. Îmi place să socializez şi să am lângă mine mereu oameni de la care am ce învăţa. Ador să-mi petrec timpul alături de mama mea, pe care o ador şi lângă prietenul meu, Robert".

ce nu-i place

„Nu-mi plac falsitatea, minciuna, nu suport oamenii indecişi, care nu ştiu ce vor de la viaţă. Nu-mi place să-mi pierd timpul inutil. Îmi displace vremea urâtă, mă deprimă şi, în plus, nu pot zbura. Nu-mi place negrul, îmi inspiră negativism".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite