Focar de rabie la Vişani de la o vulpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou focar de rabie a fost declarat în această dimineaţă în satul Câineni-Băi, comuna Vişani unde în urmă cu două zile a fost prinsă o vulpe care a fost diagnosticată cu rabie.

Vasile Cernat din satul Câineni-Băi a descoperit în noaptea de 24 noiembrie în coteţul de păsări o vulpe care venise la furat. Omul a omorât vulpea pe care a adus-o la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila pentru investigaţii.

În urma analizelor medicii au decis pe 25 noiembrie că vulpea avea rabie, iar autorităţile au luat primele măsuri care se impun în această situaţie.

A fost instituită zona epizootică pe o rază de 30 de km în jurul localităţii şi se activează unităţile locale de sprijin de la nivelul unităţilor administrativ teritoriale aflate în zona epizootică.

Dr. Nicu Trifan, purtătorul de cuvânt al DSVSA Brăila spune că în perioada imediat următoare vor fi luate în evidenţă toate carnivorele din zona epizootică, iar toate animalele care vor fi descoperite moarte în acest perimetru vor fi aduse la sediul DSVSA pentru analize.

"În noiembrie şi decembrie noi avem campanile de vaccinare şi acum suntem în plină campanile de vaccinare a carnasierelor. Aici sunt incluse pisicile şi câinii care au împlinit trei luni de viaţă. Cred că până acum am reuşit pe acea zonă să vaccinăm cam 60 % dintre animale, iar campania continuă", a explicat dr. Nicu Trifan.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite