Brăila:Festivalul Florilor - Tort cu frişcă din crizanteme albe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:Festivalul Florilor - Tort cu frişcă din crizanteme albe
Brăila:Festivalul Florilor - Tort cu frişcă din crizanteme albe

Principala atracţie a celei de-a treia ediţii a Festivalului „Flori de toamnă în Brăila” a fost un superb buchet de flori în formă de tort. Admirat de sutele de brăileni care s-au

Principala atracţie a celei de-a treia ediţii a Festivalului „Flori de toamnă în Brăila” a fost un superb buchet de flori în formă de tort.

Admirat de sutele de brăileni care s-au perindat prin Grădina Mare, mai exact la standul Florăriei „Flowers dream”, tortul era în totalitate făcut din flori proaspete.

Crizantemele albe olandeze au ţinut loc de frişcă, iar pentru un plus de frumuseţe, în vârf, tortul avea o cupă de orhidee şi era asezonat cu floarea miresei.

Tortul are un singur defect, a fost părerea vizitatorilor: “nu poate fi mâncat”. Avantajul acestui inedit tort este că va rezista o săptămână întreagă. El poate fi o soluţie ideală şi pentru cadouri.

“Mi-a venit idea să fac torturi din flori, care să imite frişca, în urmă cu un an când i-am făcut o astfel de surpriză fiicei unei prietene”, ne-a spus Emilia Trandafir, de la Florăria „Flowers dream”.

Printre frunzele ruginii, brăilenii au luat cu asalt în acest week-end Grădina Mare, unde au participat la sărbătoarea florilor şi a toamnei.

Au fost întâmpinaţi cu toate minunăţiile toamnei. Pastramă de oaie, cârnaţi, mici, toate preparate cu drag de către comercianţi. Alături au avut şi un pahar cu vin sau unul cu must ori o ceşuţă cu ţuică fiartă.

image

Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, sub bagheta dirijorului lt. col. Petrea Gogu, a cântat şi încântat publicul brăilean cu un program special pregătit pentru festivalul florilor. Manifestările au continuat cu muzică populară, muzică uşoară şi dansuri.

image

Un alt moment special pregătit brăilenilor a fost demonstraţia culinară realizată de bucătari instruiţi în cadrul Şcolii Bella Italia.

Organizatorii evenimentului au fost Consiliului Judeţean şi Primăria Municipiului Brăila. 
 


 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite