Firmele brăilene, invitate să restaureze Casa „Petre Ştefănescu Goangă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Brăila a mai depus două proiecte de reabilitare la Ministerul Dezvoltării. Casa Goangă şi Căminul de bătrâni „Sfinţii Petru şi Pavel" de pe strada Zambilelor ar urma să fie refăcute cu câte două milioane de lei fiecare.

Licitaţiile pentru cele două obiective urmează să aibă loc în jurul datei de 15 august, după cum a precizat primarul Aurel Simionescu. Lucrările la Casei Goangă cuprind intervenţii la structura de rezistenţă, refacerea instalaţiilor electrice, termice, sanitare, a elementelor decorative şi a spaţiului verde. Lucrările sunt programate să dureze 12 luni.

Clădirea a fost lăsată în voia sorţii vreme de mai mulţi ani. Odată reabilitată Casa Petre Ştefănescu Goangă, situată în Piaţa Poligon în centrul istoric al Brăilei, va deveni obiectiv turistic şi centru cultural artistic. Vizitatorii vor avea acces în interior.

CĂMINUL, ÎN REABILITARE

La Căminul de bătrâni „Sfinţii Petru şi Pavel" din strada Zambilelor se va interveni asupra structurii de rezistenţă a clădirii, se vor face recompartimentări şi vor fi aduse paturi noi. Lucrările vor avea o durată de 18 luni.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite