Finanţiştii cheamă şoferii să încaseze taxa auto. Vezi aici condiţiile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele fizice sau juridice au obligaţia de plată a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehiculele dobândite/deţinute, şi/sau au dreptul la restituirea unor sume reprezentând diferenţe dintre taxa de poluare achitată şi taxa pentru emisiile poluante datorată.

Potrivit prevederilor Legii nr.9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României nr.17/10.01.2012, persoanele fizice sau juridice, după caz, au obligaţia de plată a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehiculele dobândite/deţinute, şi/sau au dreptul la restituirea unor sume reprezentând diferenţe dintre taxa de poluare achitată conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008, aprobată prin Legea nr.140/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi taxa pentru emisiile poluante datorată potrivit Legii nr.9/2012.

Drum lung

Organele fiscale teritoriale vor primi şi vor înregistra toate cererile contribuabililor, atât cele privind stabilirea taxei de plată, cât şi cele de restituire, prevăzute de Legea nr.9/2012, urmând ca soluţionarea acestora să fie efectuată după publicarea în Monitorul Oficial al României, a normelor metodologice de aplicare a legii, aprobate prin H.G. nr.9/2012, precum şi a ordinelor prevăzute de aceste norme.

În caz de plată

În situaţia în care contribuabilii au plătit taxa pe poluare în conformitate cu prevederile O.U.G. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, cu modificarile si completarile ulterioare si nu au efectuat inmatricularea autovehiculelor pana la data intrarii in vigoare a Legii 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, respectiv 13.01.2012, iar taxa achitata este mai mare decat cea stabilita prin noua lege, organele fiscale vor elibera contribuabililor o adresa din care sa rezulte ca taxa achitata poate fi utilizata la inmatricularea autovehiculelor in conformitate cu prevederile noii legi.


Cererile privind stabilirea taxei de plată, cât şi cele de restituire a diferenţelor, se vor depune la organul fiscal competent, respectiv organul fiscal teritorial în a cărui evidenţă este înregistrat contribuabilul ca plătitor de impozite şi taxe.

Informaţii detaliate se pot obţine la:
- birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice;
- telefonic, la Centrul de asistenţă a contribuabililor, la nr.031 40 39 160;
- accesând pagina de Internet, www.anaf.ro.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite