Filantropie: Tone de ajutoare au fost distribuite săracilor Brăilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a zecea oară de la înfiinţarea ei, Asociaţia MTE Brăila (Mişcarea Tinerilor Europeni) fondată de ec. dr. Gheorghe Chiru, cadru didactic universitar, Gabriela Brustan şi Marian Gurgău a reuşit să iniţieze o amplă acţiune pentru ajutorarea celor mai nevoiaşi semeni ai noştri. Inimosul părinte Tudor Gheorghe, şi el cadru didactic universitar, s-a ocupat îndeaproape de distribuirea tonelor de ajutoare.

„Primul grup-ţintă a fost Colonia de la km. 10. Eforturile asociaţiei au fost răsplătite din plin de locuitorii acestei zone defavorizate, care ne-au mulţumit pentru ajutor", ne-a spus ec. dr. Gheorghe Chiru, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila. Aici au fost distribuite cinci tone de îmbrăcăminte, lenjerie de pat, încălţăminte, jucării, pătuţuri pentru copii.

Beneficiari ai acţiunii filantropice au fost şi copiii instituţionalizaţi de la Şcoala nr. 14 de pe Şoseaua Rm. Sărat, care au primit echipamente pentru şcoala de meserii.

„Vom ajuta mai multe sate brăilene"

O parte din ajutoarele distribuite de Asociaţia MTE a ajuns la parohiile brăilene.

„Prin Mânăstirea «Sf. Pantelimon» din Lacu Sărat am oferit persoanelor cu handicap locomotor două scaune rulante, 14 stative de mers, paturi medicale cu acţionare electronică şi saltele. Toate aceste demersuri n-ar fi fost posibile fără aportul considerabil al «Offshore Bravik AS» şi al organizaţiei umanitare «Grenlandsakjonen», din Norvegia", a mai spus dr. Gheorghe Chiru.

Sursa citată intenţionează ca, în perioada următoare, să ajute mai multe sate brăilene, în cadrul unei ample acţiuni umanitare, intitulate „O speranţă pentru fiecare". Trebuie precizat faptul că MTE Brăila a fost secondată, încă de pe vremea ajutorării sinistraţilor din cartierele Chercea, Radu Negru şi Vărsătura, de către oamenii Bisericii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite