„Fii responsabil de sărbători!” este numele campaniei de prevenire a accidentelor derulată de polițiștii brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițist rutier în acțiune
Polițist rutier în acțiune

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila derulează, în perioada 19 decembrie 2011 - 7 ianuarie 2012, o serie de activităţi care au ca scop conştientizarea şi sensibilizarea şoferilor pentru a nu urca la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Campania „Fii responsabil de sărbători!" se adresează conducătorilor auto aflaţi în trafic, conducătorilor profesionişti care îşi desfăşoară activitatea la firme care deţin parcuri auto, persoanelor care urmează cursurile şcolilor de şoferi.
Activităţile vor fi desfăşurate de poliţişti de la Serviciul Rutier şi Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, în colaborare cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila.


De asemenea, conducătorii auto opritţi în trafic vor primi informaţii cu privire la măsurile de prevenire pe care trebuie să le adopte pentru prevenirea accidentelor rutiere, în general, şi pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool, în special. Poliţiştii vor atrage atenţia şoferilor asupra tuturor implicaţiilor unor conduite iresponsabile în trafic care au drept consecinţe producerea accidentelor rutiere. Pe lângă promovarea comportamentelor preventive şi responsabile, vor fi transmise şi recomandări pentru prevenirea consumului de stupefiante (plante etnobotanice, droguri).


Această campanie a fost demarată de la premisa că, în perioada sărbătorilor de iarnă, reuniunile cu familia sau cu prietenii sunt de cele mai multe ori motive de distracţie, care, de obicei, presupun şi consum de băuturi alcoolice. Persoanele care posedă permis de conducere sunt sfătuite să nu se urce la volan chiar şi atunci când doar au gustat alcool.


Orice conducător auto trebuie să conştientizeze că adoptarea unei conduite corecte este necesară şi că urcarea la volan după ce a consumat băuturi alcoolice este o încălcare a legii şi poate fi pusă în pericol atât siguranţa proprie, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite