Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc / Mariana Nicolesco: "Un nou triumf al liedului!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Nicolesco
Mariana Nicolesco

Revelatoare a comorilor acumulate de peste două secole pe fondul cântecului nostru de dor, Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc au situat aceste minunate creaţii, de mai mulţi ani încoace, în contextul european, alături de liedul german, francez, italian.

O culminare a împlinirilor legate de aceste manifestări a fost prezentarea în premieră mondială în cadrul Anului Internaţional George Enescu proclamat de UNESCO a integralei liedurilor compozitorului, înregistrarea acestora şi interpretarea lor cu un mare succes în Europa, Japonia şi America.
Revelatoare totodată de talente excepţionale îndrumate de celebra soprană Mariana Nicolesco, creatoarea acestor evenimente, Festivalul şi Concursul au impus o rigoare stilistică specifică acestui rafinat gen muzical, rigoare fundamentală şi pentru interpretul muzicii de operă. «Cultivând liedul şi dobândind măiestria cerută de legato şi de belcanto, declară Mariana Nicolesco, mulţi dintre tinerii noştri artişti au atins în prezent un nivel al expresiei artistice demn de cele mai prestigioase scene ale lumii».
Ediţia 2011 a Festivalului şi Concursului a adus o lumină nouă în relaţia dintre cântecul de dor, liedul românesc şi liedul maghiar, celebrat mai ales prin prisma creaţiei lui Franz Liszt la 200 de ani de la naştere şi a lui Béla Bartók, la 130.
TVR Cultural, miercuri 21 decembrie, orele 22,10.
Cu reluare joi 22 decembrie orele 14.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite