Femeia din Romanu, care şi-a schingiuit propriul copil, lăsându-l, mai apoi, să moară, şi concubinul rămân în spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistarii gălăţeni au dat verdictul în cazul celor doi criminali a căror faptă petrecută în septembrie 2010 a stâţrnit oprobiul public. Mirela Smadu a primit 25 de ani de temniţă, iar iubitul ei, Viorel Dragomir, 16 ani şi 8 luni

Drama consumată de Bobotează a pus pe jar autorităţile, pentru că, deşi monitorizată de Protecţia Copilului, Mirela Smadu, 31 de ani, a fost în stare să-şi ucidă copilul.

Femeia se încurcase cu un individ de 27 de ani, din Romanu, anchetat pentru cruzime asupra animalelor.

Viorel Dragomir „exersase", mai întâi, pe o viţică, apoi l-a maltratat pe copilul care avea numai trei ani şi jumătate, Petruş Stelică Smadu.

Anchetaţi pentru loviri cauzatoare de moarte, cei doi au fost, ulterior, condamnaţi pentru omor calificat. După finalizarea urmăririi penale, Tribunalul Brăila a condamnat-o pe Mirela Smadu, mama ucigaşă, la 25 de ani de închisoare, pentru rele tratamente aplicate minorului şi omor calificat. Iubitul ei, Dragomir, a primit 16 ani şi 8 luni de închisoare.

Culmea, asasinii copilului beneficiaseră de reducerea cu o treime a pedepsei, potrivit legii.

Cei doi au declarat apel împotriva sentinţei, astfel că procesul s-a mutat la Curtea de Apel Galaţi.

În urmă cu câteva zile, magistraţii Curţii au dispus ca inculpaţii să rămână după gratii, amânând procesul până în luna octombrie.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite