Fănuş Neagu a murit! Prietenii lui: "A murit scriitorul, a rămas cuvântul!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul brăilean de română Vasile Ioan Zbarcea, unul dintre bunii prieteni ai scriitorului, a ţinut să precizeze că deşi "a plecat scriitorul, a rămas cuvântul".

Vasile Zbarcea povesteşte că atunci când scria Fănuş Neagu spunea: "Mă transform în terorist".

Zbarcea l-a sunat pe Fănuş Neagu ultima dată pe 5 aprilie, de ziua sa: "Avea o stare proastă, o silă faţă de tot şi de toate!".

Profesorul a ţinut să spună câteva vorbe despre unul dintre cei mai mari scriitori români: ""Fănuş Neagu, stăpân al verbului românesc, a plecat să se împărtăşească cu bucuria întâlnirii cu Dumnezeu. Rugina timpului nu-i va înveli, însă, amintirea, fiindcă a rămas scriitura sa, minune lucrată din ziceri înveşmântateîn odoare scumpe şi prinos adus sufleteloe răzbite de dragoste pentru făpura Cuvântului. Fănuş Neagu a vegheat ca nu cumva Limbii Române să i se năruiască surâsul, i-a păzit fiecare silabă de volbura neroziei. Pentru patima cu care a iubit Brăila, Câmpia şi Dunărea, să vărsăm o lacrimă şi să aprindem o lumânare pentru sufletul lui. La ceasul înfricoşatei Judecăţi de Apoi, Tatăl Atotputernicul să-l mântuiască de păcatele săvârşite şi să-l aşeze în rând cu sfinţii".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite