Fănuş Neagu a murit! O comisie de la Consiliul Judeţean Brăila tocmai evaluează casa părintească a scriitorului (EXCLUSIV)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după ce a sosit vestea că Fănuş Neagu s-a stins din viaţă, o comisie de la Consiliul Judeţean Brăila, care în urmă cu patru-cinci ani a primit casa părintească a scriitorului drept donaţie, cu condiţia de a o transforma în muzeu, a pornit spre Gradiştea.

Comisia format din şapte persoane, în frunte cu vicepreşedintele CJ, Florin Mija, a pornit spre Gradiştea pentru a evalua casa. Un imobil format din şase camere şi un antreu, un fel de terasă. REPAVIL CONS a cheltuit 80.000 de lei pentru reabilitarea acestui imobil. Practic, casa ar trebui să arate ca atunci când scriitorul era copil.

"A fost dată jos tencuiala veche până la cărămidă şi s-a înlocuit. S-a făcut şi un birou pentru un administrator. NU pot să mă pronunţ eu dacă suma e mare sau nu", ne-a declarat primarul comunei Gradiştea, Petrică Andrei.

Cert este Fănuş Neagu nu a apucat să-şi vadă casa "cea nouă".

Casa lui Fănuş Neagu. FOTO: NICU NEGOIŢĂ

image

"I-am trimis un CD cu poze prin cineva, dar astăzi trebuia să i-l dea. N-a mai ajuns. Comisia care a venit azi de la CJ s-a declarat satisfăcută, cu mici retuşuri, de lucrări", a adăugat şi Nicu Negoiţă, cel care gestionează acum bunurile casei lui Fănuş.

Imobilul este gol. Tot mobilierul este depozitat, iar Negoiţă doreşte să îl restaureze şi mai apoi să îl expună. "Am adunat şi alte lucruri din sat pentru ale pune în muzeu", mai spune Negoiţă.

Potrivit preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, "imobilul va fi predat Consiliului LOcal Gradiştea pentru a-l folosi ca muzeu". Practic, mai e puţin şi se va împlini dorinţa scriitorului: "Vreau ca acea casă părintească să fie muzeu".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite