Brăila: Grav bolnav, Fănuş Neagu şi-a donat casa părintească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Grav bolnav, Fănuş Neagu şi-a donat casa părintească
Brăila: Grav bolnav, Fănuş Neagu şi-a donat casa părintească

Scriitorul brăilean Fănuş Neagu este internat de aproaope doi ani într-un spital din Capitală, iar zilele trecute şi-a donat autorităţilor casa părintească din localitatea brăileană Gradiştea. Autorităţile se codesc să investească în reabilitarea imobilului.

 Autorităţile judeţene s-au bătut, zilele trecute, cu pumnul în piept şi au afirmat că au reuşit să onoreze cererea scriitorului brăilean Fănuş Neagu de a-i reabilita casa părintească din Gradiştea. 

Ba chiar, s-a spus că scriitorul ar fi susţinut că reabilitarea costă 370 de mii de lei.

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat că suma alocată reabilitării va fi cuprinsă între  50.000 - 100.000 lei.

„Mai scriu o carte pentru Brăila”

 „Cinstim astfel activitatea literară a lui Fănuş Neagu” - spune şeful Consiliului Judeţean (CJ), Gheorghe Bunea Stancu.

Reporterii noştri au reuşit să îl contacteze pe scriitor.
De pe patul unui spital din Bucureşti, unde este internat de aproape doi ani, Fănuş Neagu a declarat:

„Eu nu am cerut să mi se reabiliteze casa. Eu am donat această casă judeţului. N-am cerut nimic. Dar, oricum, le mulţumesc dacă o reabilitează. E un gest foarte frumos. Voi mai scrie o carte pentru Brăila, atât cât voi mai trăi”.

Cu vocea gâtuită de emoţie, scriitorul ne-a povestit că nu a mai venit în Gradiştea de aproape cinci ani, că nici măcar nu îşi mai aminteşte casa.

Bănuieşte că este gârbovită de timp, dar nu ştie de câţi bani ar fi nevoie pentru ca aceasta să arate, cu adevărat, aşa cum era căsuţa în care a văzut lumina zilei: „Nu mai ştiu cum este acolo”, şi a preferat să nu vorbească despre boala care îl ţintuieşte în spital. Prin urmare, CJ investeşte într-un bun care-i aparţine, iar nu într-un bun al lui Fănuş Neagu.

Acord: o reabilitare necesară

Va fi vorba de o lucrare în urma căreia casa va arăta ca atunci când s-a născut scriitorul. Suma alocată cred că va fi în jur de 50.000 de lei maxim 100.000 de lei. La ţară cu o asemenea sumă poţi cumpăra orice casă”, declara tranşant, recent, Gheorghe Bunea Stancu.

Acesta a mai susţinut că suma de 370.000 lei care ar fi fost propusă de Fănuş Neagu este nejustificat de mare pentru a se reabilita casa din Gradiştea, „o casă bătrânească, care ar trebui să devină memorială”.

Numai că Fănuş Neagu  nu a cerut o casă memorială, nici nu avea cum: „Atâta timp cât sunt în viaţă scriu pentru Brăila şi brăileni. Şi vreau să vă transmit un mesaj. Să fiţi veseli! Vă urez sănătate şi vinuri bune!”

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite