Falimentara CET, reabilitată pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria încearcă să găsească soluţii pentru a nu mări preţul căldurii. CET are datorii care neachitate ar putea duce la întreruperea livrării de gaz şi la imposibilitatea societăţii de termoficare de a mai livra agent termic către cele aproximativ 13.000 de apartamente care au mai rămas branşate.

Din cele 53.000 de apartamente din Brăila, doar 13.200 mai sunt racordate la CET. Noi debranşări ar duce la probleme mai mari. Teoretic, până la 1 mai 2012 nu ar mai trebui să existe debranşări deoarece termenul pentru 2011 a expirat pe 15 august, însă lipsa banilor pentru achitarea facturii la căldură i-ar putea împinge pe unii brăileni la acest gest în viitorul nu foarte îndepărtat.


1.500.000 lei, costul reabilitării
Modernizarea reţelei ar fi o soluţie pentru reducerea costurilor de producţie, iar lucrările sunt în desfăşurare. 1.500.000 de lei costă reabilitarea reţelei de termoficare, din care 700.000 de lei au venit prin programul naţional şi restul de 800.000 de lei sunt ai Primăriei. Ţevile vechi urmează să fie înlocuite cu unele preizolate, pentru a reduce pierderile de căldură.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite