Facultatea de Inginerie a câştigat menţiune la un concurs de grafică, desfăşurat la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase studenţi de la Facultatea de Inginerie au participat, de curând, la un concurs în domeniul graficii tehnice cu AutoCAD, organizat de Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi.

Studenţii de la specializarea „Inginerie economică în domeniul mecanic", instruiţi de conf. ec. dr. ing. Adrian Goanţă, decanul Facultăţii de Inginerie, au fost atent selecţionaţi.

Mai exact concursul ce se desfăşoară între toate facultăţile universităţii gălăţene, este la a treia ediţie şi se numeşte „Concurs profesional de reprezentare grafică inginerească în AutoCAD" având două nivele, unul pentru începători şi altul pentru avansaţi.

„La secţiunea de începători cerinţa subiectului consta în desenarea asistată de calculator a celor trei proiecţii ortogonale, în timp ce la nivelul avansaţi, concurenţii trebuiau să genereze modelul tridimensional plecând de la desenul de execuţie al piesei", ne explică conf. ec. dr. ing. Adrian Goanţă.

Rezultate mai bune

Studentul brăilean Viorel Neculai a obţinut menţiune, la nivelul începători. Rezultatul lui este cu atât mai valoros cu cât concursul s-a susţinut în versiunea 2008, iar el a studiat AutoCAD-ul doar la nivelul versiunii 2002 pentru care facultatea deţine licenţe educaţionale.

Viorel ne-a spus că îşi doreşte să se pregătească mult mai intens pe parcursul anului viitor: „Vreau să particip la secţiunea avansaţi pentru a ocupa locuri fruntaşe".

„Chiar dacă la ediţia de anul trecut, am ocupat primele două locuri la avansaţi, ea a continuat tradiţia de situare în rândul facultăţilor cu reprezentanţi premiaţi", a conchis decanul Facultăţii de Inginerie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite