FOTO VIDEO/EXCLUSIV: Poliţistul care l-a împuşcat pe Sorin Pârvu în plină stradă este tot în misiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ni s-a confirmat: ofiţerul IGPR Georgian Dragomir l-a împuşcat pe Sorin Pârvu. El lucrează în continuare. Ancheta în cazul tânărului ucis de către subcomisar ar putea fi finalizată. IGPR-ul spune că ofiţerul implicat nu poate fi suspendat din funcţie.

VEZI AICI IMAGINI DE LA TRAGEDIA DE PE BD-UL DOROBANŢILOR

Contactată, ieri, de către reporterii noştri, Raluca Seucan, purtător de cuvânt al IGPR, ne-a declarat telefonic că „potrivit Legii 360/ 2002 - Statutul Poliţistului - un poliţist este suspendat din activitate numai în momentul începerii urmăririi penale împotriva lui".

Subcomisarul Seucan a mai spus că, la fel ca în oricare altă anchetă penală, şi în cazul „Pârvu" fiecare din părţile implicate vine cu propriile argumente. „Cercetările sunt efectuate de către Parchetul Curţii de Apel Galaţi, tocmai ca să nu se spună că IGPR ar influenţa în vreun fel ancheta", a precizat purtătorul de cuvânt.

„Şi reconstituire"

Cât priveşte instituţia care se ocupă în prezent de caz, aceasta este în totalitate condiţionată de către expertiza balistică, expertiză care, în mod legal, poate fi contestată de către părţi.

„După primirea expertizei, poate fi efectuată şi reconstituirea la faţa locului. În privinţa maşinii implicată în incident, aceasta nu a fost reţinută pentru că s-au efectuat deja toate analizele criminalistice necesare. Totuşi, dacă proprietarul doreşte să o înstrăineze, o face pe riscul său pentru că este posibil să se mai ivească ceva şi atunci se impune o nouă verificare a maşinii", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, procurorul Marcel Codiţă.

Pe de altă parte, tatăl tânărului împuşcat anul trecut, Ionel Pârvu, ne-a declarat: „Din cei opt poliţişti prezenţi, şapte au tras în maşina în care se afla fiul meu. Am găsit un martor care a văzut ceea ce s-a întâmplat. Au ciuruit maşina, deşi, în acel moment, se afla un tramvai în staţie. Putea să fie măcel acolo. Au tras cu premeditare!"

Asul din mâneca acuzării

Pârvu ne-a mai spus că, la proces, va aduce dovezi în sprijinul celor afirmate şi că a trimis memorii inclusiv la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Preşedinţia României. În opinia tatălui celui ucis, se urmăreşte tergiversarea anchetei.

„Am găsit martori, printre care o femeie cu doi copii, care era în tramvai când s-a tras şi a trebuit să se culce pe burtă, că se trăgea ca la poligon. Nişte poliţişti nu vin în civil, cu pantaloni scurţi şi cu lanţuri de aur la gât, cum au fost cei de la IGP", a spus Ionel Pârvu.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite