FOTO Bebeluş salvat din ghearele morţii! A născut al şaselea copil acasă şi, neştiind că-i gravidă, l-a aruncat în toaletă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a fost consultată în camera de gardă şi e în stare bună. FOTO: NICOLETA BUTNARU
Femeia a fost consultată în camera de gardă şi e în stare bună. FOTO: NICOLETA BUTNARU

Caz şocant în oraşul brăilean Însurăţei. O femeie în vârstă de 39 de ani, mamă a cinci copii cu vârste cuprinse între trei şi 20 de ani, a născut, sâmbătă noaptea acasă şi - afirmând că nu a ştiut că este borţoasă - a aruncat bebeluşul în WC.

Ioana Negoiţă, 39 de ani, a fost adusă, sâmbătă noaptea de salvare la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, împreună cu băieţelul proaspăt născut, de 2400 de grame, recuperat de către medici din WC-ul casei sale din Însurăţei. A fost sesizată şi Protecţia Copilului, care-i va oferi sprijin mamei, dar şi copilului şi familiei.
Copilul a supravieţuit în mod miraculos. Cel care a anunţat Poliţia şi Salvarea a fost soţul femeii, Dumitru, de 43 de ani, care, chemat de unul dintre copii de îndată acasă de la o înmormântare s-a speriat când a văzut că nevasta lui a aruncat copilul în toaletă.

Femeia a fost consultată în camera de gardă şi e în stare bună. FOTO: NICOLETA BUTNARU


Copilul fără nume

Bebeluşul este perfect sănătos. FOTO: ADEVĂRUL

„Eu n-am ştiut că sunt gravidă, am crezut că am fibrom, mă controlam la un doctor la Galaţi. M-am dus la toaletă şi am născut. Dar nu vreau să părăsesc copilul, îl iau acasă. Nu ştiu ce nume o să-i dau. N-are nume!", ne-a povestit femeia, de pe patul de spital.
Ioana Negoiţă a alăptat, duminică, pentru prima dată copilul şi, acum, deşi e speriată şi anchetată de Poliţie, spune că nu se dezice de micuţ, deşi, o recunoaşte, nu i-ar fi trebuit încă o gură de hrănit acasă.
„Mai am cinci copii. Fata cea mare are 20 de ani şi e măritată, are şi ea copil. Ceilalţi sunt toţi băieţi. Cel mic are trei ani. E greu cu atâţia copii. Eu nu lucrez nicăieri, bărbatul meu munceşte cu ziua", spunea ea, frecându-şi mâinile şi plângând amarnic.


De când e în spital, Ioana n-a fost căutată de nimeni, nici măcar de bărbatul care a sunat la 112 şi a denunţat-o. Surse medicale susţin că bebeluşul, născut la termen, este perfect sănătos, însă e micuţ, prematur în greutate de numai 2400 de grame. Medicii, deşi şi-au îndeplinit misiunea cu succes, n-au dorit să formuleze o declaraţie. Mai mult, speriat că ar putea intra în gura presei, doctorul de gardă, Lucian Căprariu, a ţinut să dea jurnaliştilor o lecţie: „Sunteţi neprofesionişti! Ieşiţi cu pozele şi camerele! Am zis. Eu sunt a şaptea generaţie de medici şi sunt neamţ, ieşiţi!", a gonit Căprariu presa.

Copilul a fost dus la maternitate. FOTO: ADEVĂRUL


Uşa camerei de gardă a fost închisă, deşi jurnaliştii de la Adevărul au cerut acordul directorului Spitalului Judeţean, Rodica Sin, pentru a documenta acest caz şi s-au legitimat, intrând în unitatea medicală cu acceptul medicului Căprariu.
Într-un final, jurnaliştii au aflat şi motivul agitaţiei medicului de gardă, dar şi al femeii din Însurăţei.

Femeia a fost consultată în camera de gardă şi e în stare bună. FOTO: NICOLETA BUTNARU


„S-a deschis un dosar de cercetare penală, iar echipele de poliţişti, coordonate de către procuror, vor stabili, cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila (foto).

image

El a sesizat Poliţia

De altfel chiar bărbatul a sesizat la Poliţie că soţia sa a născut la domiciliu, după care a aruncat copilul în haznaua din curtea locuinţei.
"În baza celor sesizate, poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, copilul a fost salvat şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale şi în cauză s-a întocmit dosar penal, continuându-se cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt", a adăugat inspectorul Jenel Şogor.

S-a sesizat Protecţia Copilului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a sesizat, iar o echipă de asistenţi a mers acasă la familia Negoiţă. Culmea, aceasta are o casă destul de bună, iar în prezent îşi renovează două camere. În familie, mai sunt cei cinci copii, între care fata de 20 de ani, un băiat de 18 ani, plus alţi trei băieţei minori: de 3, 8, respectiv 9 ani.

"Vom oferi consiliere psihologică mamei, asistenţă atât minorilor din familie, cât şi mamei şi bebeluşului. Copiii de acasă sunt bine, în grija surorii mai mari, iar în vecinătate sunt şi bunicii", ne-a declarat Simona Cimpoae, director executiv adjunct al Protecţiei Copilului.

Legea prevede că în cazul în care mama revine la sentimente mai bune şi îşi doreşte copilul, ea este absolvită de vină, luându-se în calcul mai ales faptul că în momentul săvârşirii faptei avea discernământul abolit, fiind în stare de şoc traumatic.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite