FOTOGALERIE/ Simulare de intervenţie în caz de cutremur în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scenariul este unul clasic: un puternic cutremur de pământ cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Mercalli a zguduit municipiul. În centrul istoric mai multe clădiri s-au prăbuşit prinzând numerioşi oameni sub dărâmături. Forţele de intervenţie intervin.

Galerie foto aici

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Brăila întrunit de urgenţă a dispus imediat trecerea la măsurile de salvarea a celor prinşi sub dărâmături.

Din fericire nu a fost un caz real ci doar un exerciţiu tactic desfăşurat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" al Judeţului.

În exerciţiu au fost angrenate formaţiunile de Cruce Roşie, forţe din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, militar din cadrul Brigăzii 10 Geniu.
Au participat şi membrii ai forţelor de intervenţie ale operatorilor economici din zona unde s-a desfăşurat exercţiul.

În timpul exerciţiului a fost simulat un incendiu produs ca urmare a ruperuii ţevilor de gaze, la Muzeul Brăilei şi un altul la Hotelul Traian.

La evacuare s-a intervenit cu importante forţe din cadrul ISU iar pentru evacuarea bunurilor de patrimoniu s-a apelat la militarii de la Brigada 10 Geniu care au transportat piesele valoroase.

Pentru buna desfăşurare a exerciţiului între orele 10.00-12.00 circulaţia a fost interzisă în Piaţa Traian.

Agenţii de la Serviciul de Poliţie Rutieră au dirijat circulaţia pe străzile adiacente astfel că nu au exista întreruperi în activitatea normală, de zi cu zi a societăţilor comerciale şi instituţiilor bancare din zonă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite