FOTOGALERIE: Pensionarii nervoşi l-au huiduit pe prefect/Peste 400 de vârstnici au scandat în fața Prefecturii: "Foamea ne pândeşte. Parlamentul ne zâmbeşte!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă peste 400 de pensionari au ieşit pe platoul din faţa Prefecturii Brăila, pentru a protesta împotriva deciziei de reducere a pensiilor cu 15 la sută. Protestatarii au scandat împotriva guvernului și a guvernanților și spun că nu FMI este de vină pentru situația la care s-a ajuns, ci guvernanții. Spiritele s-au încins când prefectul nu a coborât imediat ce au început acțiunea de protest.

VEZI AICI GALERIE FOTO

În intervalul orar 10.00 - 12.00, membri ai Sindicatului Liber al Pensionarilor din Brăila, şi nu numai, au pichetat instituţia prefectului în semn de protest faţă de decizia autorităţilor centrale de a le reduce pensiile.

Revolta pensionarilor a fost cu atât mai mare cu cât prefectul nu a coborât imediat pe platou. După o jumătate de oră de scandări, prefectul Dumitru Popa s-a prezentat în fața pensionarilor pentru a le asculta nemulțumirile. A fost huiduit și atunci s-a retras împreună cu delegația protestatarilor în birou.

Solidaritate

Vasile Branea are 68 de ani și spune că nu a muncit o viață întreagă ca să rămână la bătrânețe pe drumuri.

„Am muncit și am dreptul la pensie. Până acum abia dacă îmi ajungea de la o lună la alta pensia, de acum o să fie și mai rău, o să murim de foame", se plânge bărbatul.

„Cerem Guvernului să ne respecte drepturile câştigate şi protestăm faţă de situaţia grea în care ne aflăm. În aceeaşi zi şi la aceeaşi oră toate Sindicatele afiliate Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere ale Pensionarilor ies în stradă pentru a-şi spune păsurile", a precizat preşedintele Sindicatului brăilean, Andrei Novac, care a reluat cu această ocazie revendicările aduse la cunoştinţa prefectului în data de 26 martie.

Revendicări

La eveniment au participat şi membri şi simpatizanţi ai Uniunii Judeţene a Pensionarilor Brăila, ai Clubului „Ana Aslan", dar şi ai Asociaţiei Teritoriale de Asistenţă Socială pentru Persoanele Vârstnice.

Preşedintele Uniunii Pensionarilor din Brăila, Ion Petrea, spune că pensionarii sunt nemulţumiţi de măsura de reducere a pensiilor cu 15 la sută, mai ales că foarte mulţi pensionari trăiesc şi acum cu pensie minimă, iar diminuarea ar însemna ca ei să nu mai poată să-şi cumpere nici măcar medicamentele necesare lunar.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite