Exclusiv: După un an de pauză, micul pilot de aur al Brăilei revine în forță în Campionatul Național de Karting

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mic vitezist brăilean, de numai nouă ani şi jumătate, nu poate face performanţă pentru că ai lui nu au bani. După o pauză de un an de zile, motivată de lipsuri finaciare, Roberto Ene a luat din nou startul în compeţiile de karting, fiind remarcat de toți cronicarii sportivi.

În a treia etapă a Campionatului Naţional de Karting, desfăşurată pe pista Skat Kart din Târgu Secuiesc, pilotul brăilean Roberto Ene, de nouă ani şi jumătate, a reuşit să impresioneze asistenţa.

După ce a lipsit aproape întreg sezonul trecut de pe pistele de concurs ca urmare a epuizării fondurilor, micul vitezist a redebutat în forţă, zilele trecute, în campionatul rezervat piloţilor cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani.

S-a întors pe pistă, de astă dată datorită unor fime bucureştene care i-au oferit echipament şi asistenţă tehnică. Pe pista din secuime a făcut o figură frumoasă, aplombul cu care a luptat pentru o poziţie fruntaşă fiind remarcat de reprezentanţii presei de profil.

image

„În prima manşă am reuşit să mă clasez pe locul 5, în plutonul fruntaş. În manşa a doua am reuşit, în ciuda startului mai slab, să mă clasez pe locul 6 dar când eram în luptă pentru a trece pe 5 am fost acroşat de un adversar care m-a împins în afara pistei. Am fost nevoit să abandonez", ne-a spus micul pilot.

Urmează cursa de la Bacău

„A reuşit o figură frumoasă deşi a plecat în prima manşă din poziţia a 10-a dar a avut un start excelent care l-a adus în primi 7 piloţi. Ulterior, poziţia a cincea a fost câştigată în întrecere", ne-a explicat Eduard Ene, tatăl şi mentorul lui Roberto.

image

Următoarea etapă este, duminică, la Bacău şi, după cum ne-a asigurat Mihai Boriceanu, instructor al Cercul de Karting al Palatului Copiilor, unde-şi desfăşoară activitatea şi micul pilot, „o să facem figură frumoasă şi acolo pentru că Roberto este acum aproape de forma maximă".

Din păcate lipsa fondurilor, cea care l-a ţinut departe de pistele de concus anul trecut, nu a fost încă pe deplin rezolvată.

„Cu toată bunăvoinţa, este greu să facem deplasările la diferitele etape de campionat, pentru că toate costă. Sperăm ca anul acesta să găsim însă o sponsoriare care să ne permită să evoluăm întregul sezon", ne-a mărturisit tatăl micului pilot, care, cine ştie, într-o zi va evolua în campionatele de viteză.

image

Poate chiar în Formula 1, aşa cum este ne asigură antrenorul Mihai Boriceanu.

Micul bolid- proprietatea Palatului Copiilor- pe care Roberto îl conduce este un „Tony Kart" şi costă în jur de 3.500 Euro, are un motor de 60 cmc. Depăşeşte 100 km pe oră.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite