A călcat o femeie pe zebră şi tot conduce/Victima accidentului de la Tribunalul Brăila cere dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Crâşmăriuc, 24 de ani, a nenorocit pe viaţă o femeie şi i-a speriat fetiţa, dar şofează, „la umbra" legii. S-a întâmplat pe zebra din faţa Tribunalului, în urmă cu patru luni. Victima, Carmen Ciucă, 41 de ani, şi-a salvat copilul de 11 ani de la accident aruncându-l pe trotuar.

Bărbatul a acroşat-o pe Carmen Ciucă, 41 de ani, care se afla împreună cu fetiţa, de 11 ani, pe zebră. Femeia povesteşte că a trecut prin mari chinuri de atunci: nu mai vede cu un ochi, se deplasează cu ajutorul unui baston, iar Ana-Maria, care a fost împinsă de mama sa din calea maşinii, este tot mai depresivă şi nu depăşeşte trauma trăită atunci.

Ciucă spune că l-a văzut pe şofer conducând. Mai mult, el ar fi fost la ea la spital şi, în schimbul unei sume de bani, i-ar fi spus să susţină că nu se afla pe trecerea de pietoni. Cert este că legea îi permite şoferului să urce la volan.

Procurorul Gheorghe Velea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, ne-a declarat: „Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale din iunie 2008, iniţiată de avocatul poporului, procurorul care face urmărirea penală poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie până la dispunerea unei măsuri legale, iar instanţa poate, de asemenea, dispune prelungirea dreptului de circulaţie până la o hotărâre definitivă".

După spitalizare, femeia a rămas aproape oarbă. Mamă a trei copii, Carmen Ciucă, 41 de ani, nu mai vede deloc cu ochiul drept şi urmează să fie operată la picior, pentru că are dureri îngrozitoare.

image

Dar cea mai mare durere o simte văzând cum fiica ei, Ana-Maria, de 11 ani, nu-şi poate reveni din şoc. A dus-o la preot, însă bătrânele o sfătuiesc „să-i toarne cositorul", ca să scape de spaimă.

„Pe 3 septembrie, a fost ziua de naştere a fiicei mele. De patru luni, de când a fost accidentul, Ana-Maria este altfel. S-a închis în ea, preferă să stea mai mult singură. A făcut în pat de frică. Am fost la rude, la Baldovineşti şi i-a citit preotul. Cunoştinţele mă sfătuiesc să o duc să-i toarne cositorul, dar eu nu cred în descântece", ne-a mărturisit victima accidentului.

ULTIMA ORĂ/Accident pe trecerea pietonală din faţa tribunalului

Carmen Ciucă spune că fetiţa a rămas traumatizată după ce, pe zebră fiind, bolidul i-a smuls mama din mână, proiectând-o câţiva metri prin aer.

image

„Am plecat amândouă de acasă şi, pe trecere, n-am apucat decât să spun «Ana-Maria, maşina!». Atât îmi amintesc. Fetiţa a crezut că am murit şi a fugit acasă, strigând", ne-a spus femeia.

Printre şoferi

După ce-a stat două luni cu piciorul drept în gips, victima accidentului trebuie să se opereze, pentru că abia merge, sprijinită în baston. Era operată la ochiul drept (glaucom şi dezlipire de retină) şi accidentul i-a agravat şi mai mult leziunile. Adrian Crâşmăriuc, şoferul care a lovit-o n-a mai căutat-o şi, mai mult, a aflat că omul conduce.

Surse judiciare ne-au spus că în astfel de cazuri şoferul poate contesta procesul verbal, iar judecătorii îl lasă să conducă până la emiterea unei sentințe judecătorești definitive.

image

„Am avut coastele 2 şi 3 fracturate şi o lovitură puternică la cap. Am stat 13 zile în spital, dar tânărul care m-a lovit a venit o singură dată la mine, iar mama lui o dată. El mi-a promis o sumă infimă (pentru traumele suferite) şi mi-a sugerat să declar că nu m-am aflat pe zebră", povesteşte, indignată, Carmen Ciucă.

„În cauza penală privindu-l pe Crâşmăriuc Adrian, se fac cercetări, inclusiv expertiză tehnică auto. Se află în lucru la poliţie, învinuitul fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conform art. 184 alin. 1 şi 3 Cod Penal", ne-a precizat procurorul Marinela Coşniţă, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Magistratul ne-a mai declarat: „Potrivit art. 111, pc. 4 din OUG 195/2002 modificată, permisul se reține de către Poliția Rutieră în cazul uciderii sau vătămării corporale din culpă, urmare a accidentelor de circulație, eliberându-se o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulație. Orice autor al oricărui accident de circulație beneficiază de prezumția de nevinovăție până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. În caz contrar, este posibil ca o persoană să fie privată luni sau ani de dreptul de a conduce, pentru ca în final să se constate nevinovăția sa”.

„L-am văzut conducând aceeaşi maşină galbenă. În dreapta era prieten, fata blondă cu care m-a vizitat la spital" - Carmen Ciucă, victimă.

image

Carmen spune că, din cauza frigului, are dureri atroce la picior. Regretă că nu mai poate munci. Cei cinci membri ai familiei trăiesc din salariul de 1.000 de lei al soţului, muncitor la SNCFR, şi indemnizaţia de 237 de lei, de la nevăzători. Toţi cei trei copiii sunt la şcoală.

Femeia s-a interesat la Parchet, apoi şi la Poliţie şi a fost informată că se fac cercetări pentru definitivarea dosarului penal. Acelaşi lucru l-am aflat şi noi, de la oamenii legii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite