Exclusiv: 2.500.000 de lei, cu dedicaţie, în Învăţământul din Brăila. 10 unităţi şcolare primesc bani de Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 unităţi şcolare din judeţul Brăila primesc bani din fondul de rezervă al Guvernului, pentru investiţii. Moş Crăciun vine pentru câteva şcoli şi grădiniţe. Sumele erau mai mult decât necesare pentru continuarea unor lucrări începute şi sistate din lipsă de bani.

În şedinţa din 13 decembrie, Guvernul României a hotărât să finanţeze lucrările dintr-o serie de unităţi de Învăţământ din teritoriu, între care 10 şcoli, licee şi grădiniţe din judeţul Brăila, iar hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial de luni.


"Banii care vin de la Bucureşti sunt ca o gură de oxigen pentru noi. Avem în derulare mai multe contracte cu diverse firme şi era absolut necesară efectuarea plăţilor pentru lucrările efectuate până în prezent. Trebuie aici meţionat că este vorba în special de unităţi şcolare din judeţ, unde din lipsa banilor, la un moment dat, unele dintre lucrări au fost îngheţate, printre care sunt chiar unele aflate în stadiul de finalizare", ne-a declarat profesorul Viorel Botea, inspectorul şcolar general.


Criterii aleatorii


Trebuie remarcat că unele unităţi au primit sume relativ mici, exemple fiind grădiniţele de pe lângă şcolile cu clasele I-VIII din localităţile Mircea Vodă şi Râmnicelu, care au primit câte 5.000 lei pentru utilităţi, respectiv facturi restante, şi câte 8.000 lei pentru plata lucrărilor de consolidare.
Doar patru unităţi şcolare din municipiul Brăila sunt beneficiare ale sumelor puse la dispoziţie din fondul de rezervă al Guvernului. Este vorba despre Şcoala Generală Nr. 22, grădiniţele cu program prelungit Nr. 30 şi Nr. 48 şi Grupul Şcolar "Gh. K. Constantinescu". Curios, nimeni nu ştie criteriile în baza cărora au fost alese unele şcoli, iar nu altele.
"Vestea că ne aflăm printre cei care primesc bani pentru lucrări aflate în derulare, cum este şi cazul nostru, chiar aproape de finalizare, nu poate decât să ne bucure, acum, de Moş Crăciun. Fiind grădiniţă cu program prelungit, avem astfel posibilitatea de a continua investiţiile începute, astfel încât, deopotrivă, copii şi părinţii, să aibă deplina mulţumire în ceea ce priveşte lăcaşul nostru de învăţământ", ne-a declarat Viorica Işan, directoarea Grădiniţei cu program prelungit Nr. 48 din municipiu.
Din totalul de 2.583.000 de lei, cea mai mare sumă alocată este de 350.000 de lei, sumă destinată lucrărilor de reabilitare, care merge la Şcoala Generală Tufeşti, Corpul B.
În municipiu, cea mai mare sumă, 150.000 lei, merge la Grupul Şcolar "Gh. K. Constantinescu", pentru campusul şcolar.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite