Examen: Dilema unui şofer brăilean: „Cui foloseşte mecanica?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursanţii de la Şcolile de Şoferi s-au adaptat repede la noua formă de examinare. Astfel dacă iniţial examinarea pe calculator a părut ca fiind dificilă, mai ales pentru persoanele trecute de 40 de ani şi cu mai puţină şcoală, acum în urma simulărilor şi a exerciţiilor se poate spune că promovabilitatea a crescut.

„O singură problemă o ridică toţi cursanţii. Dacă iniţial la capitolul mecanică se puneau întrebări relativ la obiect, anume cum se verifică nivelul uleiului, al lichidului de răcire, cum se asigură maşina pentru schimbarea unei roţi, deja au ajuns acum în chestionare întrebări de mecanică avansată. Cui foloseşte acumularea de cunoştinţe în domeniu?", se întreabă Gigi Nicolai, istructor auto.

Capsulate pentru amatori?

Mecanica auto care este studiată azi în şcoli nu reprezintă decât pierdere de timp.

„Ca să pot ajunge să desfac motoare de ultima generaţie a trebuit să merg la trei cursuri de specializare. Este o inepţie ca să crezi că un amator mai poate face reparaţii pe marginea şoselei, ca în urmă cu 50 de ani. Înainte de toate dacă nu ai un calculator cu softul maşinii, poţi să uiţi de mecanică", ne-a declarat Dumitru Ciucă, mecanic auto la un service de reprezentanţă.

Poate că o nouă modificare a regulilor de examinare ar fi benefică pentru viitorii şoferi.

„Am făcut 30 de ore de conducere, 45 de ore de legislaţie, am învăţat tot ce trebuie despre circulaţie, despre semnele şi regulile din trafic. Dar mecanica...Să ne fie cu iertare, sunt profesoară de muzică şi dacă am un necaz la maşină singurul lucru pe care trebuie să-l ştiu este numărul de telefon al depanării auto", ne-a declarat Iona Ene, 23 de ani.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite