Eveniment cultural: Începe Festivalul "Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul festivalului
Afişul festivalului

Aflată la a V-a ediţie, manifestarea a fost programată, anul acesta, în perioada 21-28 noiembrie. Vor participa companii teatrale din Ploieşti, Bucureşti, Galaţi, Piatra Neamţ, Giurgiu, Baia Mare, Alba Iulia, Sf. Gheorghe, Shumen (Bulgaria) şi, bineînţeles, din Brăila.

Între 21 şi 28 noiembrie, Teatrul "Maria Filotti" Brăila organizează cea de-a V-a ediţie a Festivalului "Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila", eveniment oferit publiculului de Primăria Municipiului Brăila, cu sprijinul Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.
"După precedentele ediţii cu specific balcanic, anul acesta, spectacolele sunt în mare parte comedii", ne-a declarat Rodica Antonescu, directorul festivalului.

Pe toată durata festivalului, programul va fi completat de o serie de acţiuni culturale, lansări de carte, expoziţii de pictură, concerte de pian, vioară şi canto clasic, iar seara, începând cu ora 21.00, sunt programate concerte de muzică folk şi jazz sau spectacole de teatru (gen stand-up comedy) şi proiecţii video.

Recitaluri şi proiecţii video

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc duminică, 21 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala Mare de spectacole a teatrului.

De la ora 19.00, Teatrul "Maria Filotti" Brăila va prezenta piesa "Peer Gynt" după Henrik Ibsen, în regia lui Vlad Cristache, iar de la ora 21.00, vor fi proiecţii video la "Clubul Festivalului".
Luni 22 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare, Teatrul Valah din Giurgiu, va prezenta piesa "D'ale carnavalului" de I.L. Caragiale, în regia lui Dan Tudor. Tot în aceeaşi zi, dar de la ora 17.00, în Sala Studio, UNATC Bucureşti, va prezenta piesa "Ţara lui Gufi", după Matei Vişniec, în regia lui Decebal Marin, iar de la ora 21.00, în cadrul "Clubului Festivalului", va concerta Emeric Imre.
Marţi 23 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare, Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sf. Gheorghe, va prezenta piesa "Casanova". La Sala Studio, de la ora 17.00, Teatrul Valah din Giurgiu, va veni cu piesa "Feeling" de Dan Moţoc. De la ora 16.00, în Sala de Conferinţe va avea loc un concert de pian, iar de la ora 21.00, proiecţii video la "Clubul Festivalului".
Miercuri 24 noiembrie, în Sala Mare de la ora 20.00, Teatrul "Tineretului" din Piatra Neamţ, va prezenta piesa "Herr Paul" de Tankred Dorst, în regia lui Radu Afrim.

De la ora 17.00, în Sala Studio, Teatrul de Păpuşi "Prichindel" din Alba Iulia, va intra în "Universul din lanterna magică", în regia lui Radu Dinulescu. La "Clubul Festivalului" de la ora 21.00, va avea loc recitalul Tic Petroşel & Marlene Hristea.
Celelalte zile ale Festivalului vor fi prezentate în ediţiile viitoare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite