Elevii sunt revoltaţi de greva profesorilor/Vezi aici câţi liceeni au fost reprogramaţi din cauza protestului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua probă a bacalaureatului - evaluarea competenţelor digitale - programată în perioada 19 - 29 aprilie, nu se va putea desfăşura joi, pe 22 aprilie, din cauza grevei profesorilor.

Aproape 600 de elevi brăileni sunt afectaţi de greva dascălilor.

„Bacalaureatul se desfăşoară în condiţii normale cu excepţia zilei de 22 aprilie, când este grevă. La Brăila, în baza unei hotărâri încheiate între Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Sindicatul Învăţământ Brăila s-a stabilit ca proba abilităţilor digitale să fie reprogramată pe 26 aprilie. Elevii nu vor veni la şcoală, iar personalul didactic rămâne în unitate. Am încercat astfel să-i protejăm şi pe copii, să avem aceeaşi deschidere şi faţă de familii", ne-a explicat profesorul Valeriu Partene, preşedintele Sindicatului Învăţământ Brăila.

Astfel, pentru 572 de elevi, emoţiile examenului se vor prelungi cu încă patru zile.

„Pe 22 aprilie se face grevă şi cum bacalaureatul este între 19 si 29 aprilie, proba de pe 22 va fi dată pe 26, deci nu vorbim de o boicotare a examenului", a punctat profesorul Viorel Botea, inspectorul şcolar general.

Părerea elevilor

Elevii de clasa a XII-a sunt nemulţumiţi de hotărârea luată de către sindicatele din învăţământ. După părerea lor, profesorii ar trebui să facă demersuri care sa nu-i afecteze.

„Nu înţeleg de ce se folosesc de noi? Noi ce primim în schimb? Ei poate vor primi bani, dar noi? Ei nu se gândesc că ne pot distruge viitorul? Să le fie ruşine pentru că ne folosesc", ne spune Cristian Ş., unul dintre elevii programaţi să susţină joi proba de competenţe digitale.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite