Elevii sunt atraşi de profesia de inginer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 350 de elevi ai liceelor şi colegiilor naţionale brăilene au trecut, ieri, pragul Facultăţii de Inginerie, în cadrul acţiunii intitulate „Zilele porţilor deschise". Aflată la a doua ediţie, manifestarea a fost concepută pentru a veni în sprijinul tinerilor care doresc să urmeze cursurile unei facultăţi, oferind posibilitatea acestora să aleagă în cunoştinţă de cauză drumul pe care să îl parcurgă.

„Ziua porţilor deschise la Facultatea de Inginerie a fost o izbândă. Succesul acestei acţiuni s-a datorat şi implicării IŞJ din Brăila, mai exact a domnului inspector general prof. Viorel Botea care a sprijinit iniţiativa noastră de a organiza în holul facultăţii o zi a porţilor deschise la care să participe toate liceele din oraş", a punctat conf. ec. dr. ing. Adrian Goanţă, decanul Facultăţii de Inginerie.

Tinerii au avut, astfel, ocazia să afle oferta tuturor facultăţilor Universităţii ,,Dunărea de Jos" Galaţi.

„Pe mine m-a atras Ingineria pentru că de mic visez să devin inginer cu acte în regulă. Deocamdată nu sunt hotărât ce specilizare voi alege", ne-a spus Alexandru Matei, elev la unul dintre liceele din oraş.

Circuit universitar

Cadrele didactice de la Facultatea de Inginerie au organizat un circuit de vizitare a celor mai importante spaţii din sediul central: laboratorul de desen şi design, aula Edmond Nicolau, sala de curs E24, laboratorul de grafică tehnică şi proiectare şi nu în ultimul rând biblioteca şi sala de lectura.

În fiecare spaţiu, viitorii absolvenţi au fost întâmpinaţi de câte un cadru didactic al facultăţii care a prezentat pe scurt destinaţia şi dotarea sălii respective.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite