Elevii brăileni cer cursuri de fotbal, gastronomie sau croitorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii brăileni se înghesuie la Palatul Copiilor şi vor să urmeze cursuri. Ei cer înfiinţarea unor noi cercuri la Palatul Copiilor: fotbal, dans oriental, japoneză, chineză, croitorie şi chiar gastronomie.

Elevii oferă și câteva sugestii pentru îmbunătăţirea activităţii care se desfăşoară în cadrul Palatului Copiilor şi Elevilor: renovarea clădiri, săli mai mari şi mai spaţioase, organizarea mai multor spectacole și concursuri.

„Mie mi-ar plăcea să fac fotbal la Palatul Copiilor pentru că ador să mă joc cu mingea, iar părinţii li rudele îmi spun că am calităţi de fotbalist", ne-a spus Andrei Simion, elev în clasa a treia.

O echipă de profesori consilieri din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educţională Brăila a realizat un studiu privind percepţia elevilor despre activităţile desfăşurate în cadrul Palatului Copiilor.

Astfel, au fost consultaţi 446 elevi ai ciclului primar, 468 elevi de gimnaziu şi 215 liceeni.

„Cel mai frecventat curs la Palatul Copiilor şi Elevilor de către elevii tuturor ciclurilor de învăţământ, a fost cel de dans modern. În topul preferinţelor elevilor din ciclul primar şi gimnazial se remarcă frecventarea aceloraşi cursuri de informatică, dans popular, engleză", se arată în studiu.

Noi cercuri la Palat

Acum sunt înscrişi la Palatul Copiilor 3.330 de elevi, care au la dispoziţie 21 de tipuri de activităţi. „Sunt singurele gratuite la ora actuală din oraşul nostru. Pentru a veni în întâmpinarea copiilor am încheiat şi parteneriate cu şcolile", precizează directorul unităţii, prof. Viorel Alecu.

Despre propunerile elevilor de a înfiinţa noi cercuri, prof. Viorel Alecu spune că intenţionează din toamnă să dezvolte activităţi sportive: fotbal, handbal, baschet, tenis de masă, de câmp şi volei.

„Copiii au dreptate, sunt foarte bune ideile lor. Ar fi interesante cursurile de gastronomie şi croitorie", adaugă Alecu.

O echip de specialiști

Studiul a fost realizat de către o echipă de profesori consilieri din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educţională, Brăila, coordonată de prof. Marian Cloşcă, director CJRAE și prof. Rodica Popa, coordonator CJAP.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite